Gazete Vatan Logo

Bu numarayı unutmayın!

ssigortasız çalıştırılann 1200 işçi, patronlarını Sosyal Güvenlik Kurumu'na ihbar etti

Balıkesir'de sigortasız çalıştırıldığını öne süren 1200 işçi, patronlarını Sosyal Güvenlik Kurumu'na ihbar etti.

Ekonomik kriz çalışma yaşamını olumsuz yönde etkilerken, Balıkesir'de kayıt dışı çalışanların sayısında artışın dikkat çekici boyutlara ulaştığı belirtildi. SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, Balıkesir'de kayıt dışı çalışanların kurumun Alo 170 telefon ihbar hattı yanında, dilekçe ile de ihbar yağmuruna tutulduğunu bildirdi.

Özellikle Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerindeki bilgilendirmelerden sonra sosyal güvenlikten yoksun olarak çalıştırılanların işverenlerini ihbar ettiklerini söyleyen İsmail Sevinç, kurumda görevli müfettişlerin işyerlerine yaptıkları yoğun denetimler sonucu sorumlular hakkında yasal işlemler yapıldığını söyledi. İsmail Sevinç, "Kayıt dışı işçi çalıştıran işyerlerini denetleyen görevlilerimizin sayısını artırıyoruz. Telefon ya da dilekçeyle bize ihbar ve başvuru yapanların adlarını gizli tutuyoruz" dedi.

İsmail Sevinç, inşaat sektöründe hiç çalışmadıkları halde sigorta primleri ödenen yüzlerce kişiyi kurum kayıtlarından belirlediklerini belirtirken, aynı yöntemin muhasebeci uygulamalarında da göze çarptığını ifade etti.

Haberin Devamı