Gazete Vatan Logo

Bu nasıl vicdan, bunlar nasıl öğretmen!

Otizmli çocuklara öğretmen dayağı

Bu nasıl vicdan, bunlar nasıl öğretmen!

Bir profesörün otizm hastası 20 ve 18 yaşındaki iki oğluna, Sakarya’daki özel eğitim merkezinde öğretmenlerin attığı dayak görüntüleri yürek sızlattı. Skandal, işten atılan bir öğretmenin kurumdan intikam almak için kayıtları sosyal medyada paylaşmasıyla anlaşıldı.

İki oğlu da otizm hastası olan İzmirli nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, çocukları için özel eğitim kurumlarının bulunduğu Sakarya’nın Sapanca ilçesine yerleşti. YÖK’ten alınan özel izinle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nden geçiş yaptığı Sapanca’daki Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başladı.

Ayda 6 bin TL veriyor

Öğmegül’ün aylık 6 bin TL vererek kurs aldırdığı, şu anda 20 yaşında olan Ata S. K. ile 18 yaşında olan Bumin Y. K.’nin, davranışlarındaki ürkeklik, aşırı korkar durumları dikkatini çekti. Eğitim merkezinin yöneticilerinin ve öğretmenlerinin gayet iyi durumda olduğunu söyledikleri iki oğlunun eğitim almalarına rağmen sağlıklarının da olumsuz yönde etkilenmesi üzerine geçen Nisan ayında bu kez ücretsiz izin alıp İzmir’e taşındı. İzmir’deki başka bir eğitim kurumunda çocukları eğitim almaya başladı.

Haberin Devamı

İnternette rastladı

Ancak geçen 24 Haziran’da sosyal medyada Sapanca’daki eğitim merkezi için ‘Kodder’de eğitim böyle oluyor’ başlığıyla yayınlanan görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine dayak görüntülerini izleyen Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, şoke oldu. Görüntülerdeki kişilerin oğulları Ata ile Bumin olduğunu, onlara hakaret edip döven kişinin ise büyük oğlunun öğretmeni S.Ç. olduğunu fark etti. Görüntüleri çeken kişinin de küçük oğlunun öğretmeni C.U. olduğu ortaya çıktı.

İntikam için yaptı

Bu görüntülerin ortaya çıkmasına ise öğretmenlerden C.U.’nın, eğitiminden sorumlu olduğu başka bir erkek öğrenciyi tıraş ettirdiği sırada, rahat durmaması üzerine yumruklaması, berberin de okul yönetimine şikayette bulunmasının ardından patlak verdiği öğrenildi. Berberin şikayeti üzerine C.U.’nın işten çıkartıldığı, işyerinden intikam almak için de elindeki bu görüntüleri, sosyal medya üzerinden yayımladığı ortaya çıktı. Eğitim merkezinden, Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül’e yaptıklarını yazılı açıklamada ise öğretmenlerin dayak atmayı ve bunları kayda almayı eğlenmek için yaptıklarını belirttikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Hem dövüyor hem dalga geçiyorlar

Görüntülerde öğretmenlerden S.Ç., ilk olarak iki kardeşi merkezin giyinme kabinlerinin önünde yan yana getiriyor, ardından yanına yaklaştığı kendisinden daha uzun ve iri olan Bumin ’i, ağabeyi Ata’nın gözleri önünde dövüp, kameraya doğru dönüp sarılarak gülüyor. Yine “Annen gelip kurtarsın bakalım” diye kızdığı Bumin’i kulağından çekip öğretmen arkadaşının tuttuğu kameraya doğru yaklaştırıyor ve burada da hem hakaret ediyor hem de dövmeye devam ediyor.

‘Eğlenmişler!’

Görüntü kaydı, S.Ç.’ın, iki kulağından tuttuğu acı içerisindeki Bumin’i, yerine oturtup hakaret etmesiyle sona eriyor. Profesör anne Ayşegül Öğmegül, “Çocuklarımıza dayak atıp işkence yapmışlar. Sonra da ’Eğlendik’ demişler” diye isyan ediyor.

ANNEDEN SUÇ DUYURUSU: Bunlar özel çocuklar böyle insanlık olmaz!

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, oğlu Bumin’in, dayak görüntülerini izledikten sonra, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Her iki öğretmenin de cezalandırılmasını isteyen Prof. Dr. Öğmegül, öğretmenlere isyan etti: “Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan ve insanlık? Biz çocuklarımızın üzerlerine titreyelim onların eğitimci olarak yaptıklarına bakın. Bu çocuklar özel insanlar, nasıl bunlara öyle davranırlar? Ben psikologlarla görüştüm, görüntülerden çocukların dayak olayını artık kanıksamış göründüğünü, bunun sistematik olarak yapılmış olduğunu bana söylediler. Onların cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım.”