Gazete Vatan Logo

Bu müzede selfie yapmanın karşılığı, 750 lira!

Danimarka'daki bir müze, üçayak ya da özçekim çubuğu kullanarak kendi fotoğraflarını çekmek isteyenlerden yaklaşık 750 lira talep ediyor.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan heykel müzesi Glyptoteket'de üçayak ya da özçekim çubuğu kullanarak fotoğraf çekmek için bin 950 Danimarka kronu, yani yaklaşık 750 lira ödemek gerekiyor.

Daha çok eski Yunan ve Roma döneminden kalma heykellerin sergilendiği müzede fotoğraf çektirmek serbest ama üçayak veya özçekim çubuğu kullanmak yasak.

Özellikle Uzakdoğulu turistlerin ısrarı sonucunda müze yönetimi bu konuya çare olarak mutlaka üçayak veya özçekim çubuğu kullanmak isteyenler için ancak güvenlik görevlisi eşliğinde bu aletleri kullanmaya izin verdi.

Fakat müzenin tahsis edeceği güvenlik görevlisinin saati 650 kron ve bu imkandan ancak üç saatten az olmamak kaydıyla faydalanmak mümkün oluyor. Bu da toplamda en az bin 950 kron, yaklaşık 750 Türk lirası ediyor.

Glyptoteket müzesinin basın müdürü Jacob Fibiger, üçayak ve özçekim çubuğu gibi aletlerin kaza sonucunda sanat eserlerine zarar verebileceğini, bu nedenle bu yönteme başvurduklarını söyledi. Fibiger, "Fiyatı pahalı bulabilirsiniz ancak bu sadece güvenlikle ilgili giderleri karşılamak için'' dedi.

Haberin Devamı