Gazete Vatan Logo

Bu mutlu tablodan sadece baba kaldı!

Bu mutlu tablodan sadece baba kaldı!

Yunanistan’a giderken kuru yük gemisiyle çarpışan lastik botta 6’sı çocuk, 13 kaçak can vermişti. Faciada anneleriyle birlikte ölen Suriyeli 4 kardeşten geriye bu fotoğraf kaldı. Baba ise ağır yaralı...

Ailesiyle birlikte çıktığı umut yolculuğunda Bodrum açıklarında boğulduktan sonra cesedi kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan bebeğin fotoğrafı hafızalardan silinmeden, 20 Eylül’de Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıkların bir başka facia meydana geldi. Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmeni taşıyan lastik bota, Babakale açıklarında kuru yük gemisi çarptı. Denize düşen kaçaklardan 1’i bebek, 5’i çocuk 13 kişi yaşamını yitirdi. Kaçaklardan 9’unu Türk Sahil Güvenlik ekibi, 20’sini de Yunan Sahil Güvenlik ekibi kurtarırken, 4 kişi ise bulunamadı.

Almanya’ya gideceklerdi

Otopsilerin ardından çocukları Halil, Huda, Abude ve Ramadan ile birlikte hayatını kaybeden Nazlı Halil Sido’nun cenazeleri Gaziantep’te yaşayan yeğeni Mustafa Halil’e teslim edildi. cenazelerle birlikte verilen eşyaların arasından çıkan fotoğraflar ise yürek burktu. Ailenin, Yunanistan’a gitmek için yola çıktıklarını söyleyen Mustafa Halil, “Türkiye’ye geldikten sonra İzmir’de oturuyorlardı, paraları yoktu. Eniştem, ’Kişi başı 1200 dolara Yunanistan’a götürüyorlar. Ben 6 kişi için 4 bin dolar verdim. Yunanistan’dan Almanya’ya gideceğim, Orada kişi başına 670 Euro veriliyormuş’ dedi. Daha sonra görüşemedik” dedi. Kazada ağır yaralanan baba Ahmet Sido’nun tedavisi ise İzmir’de sürüyor.

Haberin Devamı

Suriye’de toprağa verildiler
Nazlı Halil Sido ile birlikte 4 çocuğunun cenazeleri, Suriye’nin Afrin kentinde toprağa verildi.