Gazete Vatan Logo

Bu millet o apoletleri sana söktürtmez!

Konya’da miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik sözlerine sert tepki gösterdi

Bu millet o apoletleri  sana söktürtmez!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Malatya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu iftara katılan ve konuşması sırasında Erdoğan’ı alkışlayan İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i eleştirmiş ve “O korgeneralin apoletlerini sökeceğim” demişti. Erdoğan, bu sözlere dün Konya’da çok sert tepki gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu:

‘Parti iftarı değil’

Zeytin Dalı Harekâtımızın kahraman komutanı İsmail Metin Temel Paşamıza saldırmış. Sebebi ne biliyor musunuz? Biliyorsunuz İkinci Ordu Malatya’da, ben de Malatya’ya gittiğimde, Malatya’da Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası orada o akşam bir iftar verdi. Malatya’da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına İkinci Ordu Komutanımızın katılmasından Beyefendi rahatsız olmuş. Nasıl olur da oraya katılırmış? Haddini öyle aşıyor ki? Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp, emekli edeceğini söyleyecek kadar muvazeneyi kaybediyor. Malatya’daki iftar, parti iftarı değil. Esnaf ve sanatkârlarımızın düzenlediği bir iftar. Tüm şehir protokolü olduğu gibi elbette İkinci Ordu Komutanımız da oradaydı. Üstelik bizim, Metin Temel Paşamızla, terörle mücadeleden, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan gelen çok yakın bir hukukumuz var.

Haberin Devamı

‘Afrin’in intikamı’

Muharrem İnce, milletim sana Metin Temel Paşamızın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa gömer ki, çok hevesli olduğun CHP genel başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz. Bunların asıl derdi Afrin. Bunun Genel Başkanı Zeytin Dalı Harekâtı başladığında ‘Aman ha Afrin’e girmeyin’ diye yeri göğü inletiyordu. Kahraman askerlerimiz, Metin Temel Paşa ile Özgür Suriye Ordusu’ndaki kardeşlerimiz Afrin’e girdi mi? Girdi. Bu kahraman askerlerimizin başında da Metin Temel Paşamız var mıydı? Hah bütün mesele bu. Kendi akıllarınca onun intikamını alıyorlar.

‘Vekil arkadaşlarım İnce’ye dava açsın’

Erdoğan, İnce’nin dün Bilecik’te milletvekillerini ‘hırsız’ diye itham ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: ‘’Ben de buradan tüm milletvekillerine diyorum; evet bu İnce’ye hepiniz dava açın. Hatta hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligâhı olan Meclis’i, burada görev yapan milletvekillerimizi ‘hırsız’ olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Milletvekillerine nasıl böyle bir ifade kullanırsın Sen de hırsızsın o zaman. Senin partinin milletvekilleri de hırsız. Neymiş, boyacı öyle demiş. Şu hale bak. Aklı nereden alıyor?’’

Haberin Devamı

Taksim’de inşaatları inceledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece Taksim’de yapımı devam eden cami ve Atatürk Kültür Merkezi yerine yapılacak opera binasının inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan, burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.