Gazete Vatan Logo

Bu millet işte böyle kenetli!

Afrin’de yaralanan iki asker tedavi için Türkiye’ye getirildi. Mehmetçiklerin acil serviste el ele tutuştukları görüntü sosyal medyaya damga vurdu

Bu millet işte böyle kenetli!

Yer; Afrin, tarih; 5 Şubat 2018. Afrin Kuri Tepe bölgesine PKK ve YPG’li teröristler tarafından havan saldırısı gerçekleştirildi. Komando Tugayı tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik ateş açılarak karşılık verildi. Saldırıda bir asker şehit olurken iki asker yaralandı. Yaralı olan askerler en yakın hastaneye götürüldü. Hastane çalışanları yaralı askerleri karşılamak için kapıya çıktıklarında ambulansta ellerini sıkı sıkı tutan Mehmetçikleri gördü.

‘Kardeşime bakın’

Askerlerden birinin kolu kırılmış, diğerinin ise vücudunda yaralar meydana gelmişti. İlk müdahaleyi yapmak üzere doktor geldi. Askerlerden birine, ‘Evlat kendini nasıl hissediyorsun?’ diye sordu. Asker, ‘Devremin bacağında yara vardı ona bakın’ dedi. Doktor diğer askere sordu: ‘Sen kendini nasıl hissediyorsun? Acın ne durumda?’ O asker de, ‘Doktor bey kardeşimin kolu kırık, ben iyiyim. Siz ona bakın’ diye cevap verdi. Doktor askerlere müdahale etmek için ellerini bırakmaları gerektiğini söyledi, ancak iki asker bir an olsun ayrılmadı.

Haberin Devamı

Sembol oldu

Kendi acılarını unutup birbirlerinin acılarını düşünen Mehmetçiğe ilk tedavi acil serviste yan yana yapıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan iki asker müşahede altında tutulmak için başka bir hastaneye sevk edilecekti. Askerlerin sevki için iki ambulans hazırlandı ama askerler aynı ambulansta gitmek istedi. Ambulansa binmek için ellerini bırakmaları istenen askerler bunu kabul etmeyince doktorlar araya girerek zor da olsa askerleri ikna etti. MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy’un sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf, kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. Ersoy, fotoğrafın altına şunları yazdı: Dün gece Afrin’de havan düşmesi sonucu yaralanan iki askerimiz Kaymakamımızca karşılandı. Canları çok yanıyordu, yaraları fazla idi ama vatan sağ olsun diye sayıklıyor birbirlerinin ellerini bırakmıyorlardı. İşte bu eller milli birlik ve kenetlenmenin adeta sembolü olmuştur.