Gazete Vatan Logo

Bu konserin bileti 5 atık pil!

Afyonkarahisar'da, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlenecek "Doğa İçin Çal" grubu konserini, 5 atık pil getirenler ücretsiz izleyebilecek.

TAP Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar, yazılı açıklamasında, konserin yarın 19.00'da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini kaydetti.

İlk ve ortaöğretimde atık pillerin toplanması konusunda birçok çalışma yaptıklarını ancak üniversitelerde henüz yeterli verim alamadıklarını ifade eden Bahar, "Doğa İçin Çal" grubu ile üniversitelerde verecekleri konserlerin, öğrencileri atık pil konusunda uyarmak için önemli olacağını belirtti.

Atık pillerin toplama miktarlarının artırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere özellikle belediyeler aracılığıyla ilk ve orta dereceli okullar ile çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan Bahar, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Türkiye çapında 30'u büyükşehir olmak üzere toplam 527 belediye ile işbirliği halindeyiz. Bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler ve zincir marketlerle de toplama çalışmalarımız devam etmektedir ancak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, üniversitelerin bu konuya yeteri kadar önem vermediklerini gördük. Şimdi yapacağımız çalışmalarla atık pil konusuna üniversitelerde de dikkat çekmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sayesinde üniversite öğrencilerinden alacağımız desteğin zaman içerisinde artacağı inancındayız. 5 adet atık pil getiren, biletini alacak ve konsere katılabilecek. Bu dünyanın atık pille çalışan ilk konseri."

Haberin Devamı