Gazete Vatan Logo

Bu konser başka konser

Gümüşhane'de aralarında mühendis, ev hanımı, kamu görevlisi, muhtar, terzi, güvenlik görevlisi 18 kadından oluşan koro Türk Halk ve Türk Sanat müziği konseri düzenledi.

Bu konser başka konser

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesi’nin mühendis, ev hanımı, kamu görevlisi, muhtar, terzi ve güvenlik görevlisi 18 gönüllü kadından oluşan ‘Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korosu’ konseri büyük ilgi gördü.

İlk olarak 2016 yılında ‘Hayata dokunuşlar’ projesi kapsamında sahne alan Gümüşhane kadınlar korosu 2 yıl sonra tekrar bir araya gelerek konser düzenledi.

Gümüşhane Belediyesi ve Gümüştaş Madenciliğin destekleriyle Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konser programı vatandaşların da büyük ilgisini çekerken, 27 solo ve koro parçanın seslendirildiği konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Birsen Çimen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik’in de izlediği konserde TKB Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu’nun konuşmasının ardından ilk olarak Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirildi.

Solo ve koro halinde söylenen 14 türküyle salonda bulunanlar zaman zaman alkışlarıyla tempo tutarken, salondaki çocuklar ise sahne önünde oynamayı ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Türk Sanat Müziğinde de seslendirilen 13 parça ile geçmişe yolculuk yapılırken programın sürprizi ise 18 kadından oluşan koroda eşi de bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Çelik tarafından 2 ayrı solo parça seslendirilmesi oldu.