Gazete Vatan Logo

Bu kez öldürdü

Eskişehir'de aynı aileden 4 kişiyi öldürüp 1'ini yaralayan katil zanlısı 5'inci cinayetini işledi

ESKİŞEHİR’de geçen Razaman ayında pompalı tüfekle bastığı komşusunun evinde iftar sofrasında 4 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayıp kaçan 55 yaşındaki İhsan Doğu, daha önce yaraladığı 35 yaşındaki ikiz kardeşlerden Mehmet Sadık Toprak’ı bu sabaha karşı pompalı tüfekle öldürüp kaçtı.
Daha önce merkeze bağlı belde olan ve son değişiklikle mahalle statüsüne kavuşturulan Muttalip’in Koyunlar Mahallesi’nde 23 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan İhsan Doğu, komşusu Yusuf Toprak’ın evini av tüfeğiyle basmıştı. İhsan Doğu, iftar sofrasında oturanların üzerine otomatik av tüfeğiyle ateş ederek 62 yaşındaki Yusuf Toprak, 59 yaşındaki eşi Fatma Toprak ve 39 yaşındaki oğulları Selahattin Toprak ile akrabaları 48 yaşındaki Zeynep Ruhan’ı öldürmüş, Yusuf Toprak’ın 35 yaşındaki oğlu Mehmet Sadık Toprak’ı da yaralayıp kaçmıştı. Mehmet Sadık Toprak kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti.

İKİZ KARDEŞLERE ATEŞ

Muttalip Koyunlar Mahallesi Zafer Sokak’ta 4 kişinin öldürüldüğü eve gece saat 03.00 sıralarınhda gelen firari cinayet zanlısı İhsan Doğu, bu kez avluya girip daha önce yaraladığı bekar olan Mehmet Sadık Toprak ve ikizi Mehmet Emin Toprak’ın uyudukları odanın penceresinden pompalı tüfekle ateş etti. Mehmet Sadık Toprak olay yerinde ölürken, ikizi Mehmet Emin Toprak silah sesleri üzerine yan odaya kaçarak kurtuldu. Mehmet Sadık Toprak’ı öldüren İhsan Doğu olay yerinden kaçtı.

Jandarma ekipleri 5 kişinin katil zanlısı İhsan Doğu’yu yakalamak için çalışma başlattı. Öldürülen Mehmet Sadık Toprak’ın cesedi otopsi için Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLEDEN 1 KİŞİ SAĞ KALDI

Olay sırasında evde bekar olan ikizler yalnız bulunuyordu. Mehmet Sadık Toprak'ın öldürülmesinden sonra, Toprak ailesinden geride saldırıdan yara almadan kurtulan diğer ikiz Mehmet Emin Toprak sağ kaldı.

BİZİ KORUYAMADILAR, EŞYA KADAR DEĞERİMİZ YOK
Öldürülen Mehmet Sadık Toprak’ın yakınları, cinayet zanlısı İhsan Doğu’nu olaydan sonra “kalanları da öldüreceğim” diye tehditte bulunduğunu, durumu jandarma yetkililerine bildirdiklerini söyledi. Jandarma ekiplerinin öldürülenlerin evinin önünde sadece 20 gün güvenlik önlemi aldığını, daha sonra da bu önlemleri kaldırdıklarını öne süren yakınları şunları kaydetti:
“Bir eşya kadar değerimiz yok. Zanlının evindeki eşyalar onlarca jandarma gözetiminde tahliye edildi. 4 kişinin öldürüldüğü evde kalan ikiz kardeşler ise korunamadı. Bir eşya kadar değerimiz yok. Son olayın tek sorumlusu ihmal. Koruma olması için Valiliğe de dilekçe verdik. Ancak kimse bizi dikkate almadı. Ölüm göz göre göre geliyorum dedi. Ayrıca jandarmalar kendi silahlarımızı da elimizden aldı. Katile karşı taşla mı kendimizi yoruyacağız? Dağdaki teröristi bile yakalıyorlar, bu caniyi yakalayamıyorlar. Tüm halk korku ve endişe içinde. Katil zanlısı bir-kaç gün öncede bir taksiyle gelmiş. Ölen Mehmet Sadık onu görmüş ve durumu jandarmaya bildirmiş. Ancak jandarma katili yakalayamamış.”

EVDE SİLAH VARDI
İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, olayın meydana geldiği evde ikiz kardeşlere ait olan 2 av tüfeği ve bir tabancanın bulunduğunu, kaçan zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtti.

SALDIRGANIN AİLESİ EVİ TERKETMİŞTİ
Bu arada katil zanlısının oturduğu tek katlı evin daha önce öldürülenlerin yakınları tarafından camlarının kırıldığı, Doğu’unun ailesinin de eşyaları bırakıp evlerini terk ettikleri öğrenildi.

Haberin Devamı