Gazete Vatan Logo

Bu kez MHP ‘çatı’sı altında

Cumhurbaşkanlığı seçiminin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP’nin İstanbul 2. bölge adayı oldu

MHP belki de milletvekili adayları listesinde en az sürprize yer veren parti oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP’nin çatı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin teklifini kabul ederek, İstanbul 2. Bölge’de ilk sıraya yerleştirildi. İhsanoğlu’nun ardından 2. sırayı partinin ağır toplarından Celal Adan aldı. Murat Başesgioğlu da buradan aday oldu.

MHP İstanbul 1. Bölge’de ilk sırayı Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a teslim etti. İstanbul 3. Bölge’de ilk sıra Meral Akşener’in olurken, onu Atilla Kaya, İsmail Faruk Aksu takip etti.

Erkan Haberal aday oldu

Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine memleketi Osmaniye’den ilk sırada aday oldu.

Ankara 1.Bölge’de ilk sırada Tuğrul Türkeş var. Zuhal Topçu, Mustafa Erdem ve CHP’li Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da bu bögeden ilk sıralara yerleşti. Başkentte 2.Bölge’de birinci sıra Şefkat Çetin’in. Partide daha önce Bahçeli ile Genel Başkanlık yarışına giren tecrübeli isimlerden Koray Aydın ise Trabzon’da birinci sırada.

Haberin Devamı

MHP, meclisteki 52 milletvekilinden 20’si 7 Haziran seçimleri için aday değil. Yeni listede olmayan isimler şunlar:

Özcan Yeniçeri, Mehmet Şandır, Sinan Oğan, Sümer Oral, Tunca Toskay, Engin Alan, Ahmet Duran Bulut, Ali Halaman, Durmuş Ali Torlak, Cemalettin Şimşek, Enver Erdem, Faruk Bal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Kemalettin Yılmaz, Mesut Dedeoğlu, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru, Süleyman Nevzat Korkmaz ve Yusuf Ziya İrbeç.

53

180 kadın adaydan 53’ü listeye girdi. MHP’nin 15 kişilik başkanlık divanının tümü aday gösterildi

Uşak’tan aday

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz siyaset vitrinine MHP’den çıkıyor. MHP Yılmaz’ı geçen seçim milletvekili çıkaramadığı Uşak’ta ilk sıraya koydu.