Gazete Vatan Logo

Bu kez El Kaide!

Dünya IŞİD saldırılarıyla sarsılırken bu kez de El Kaide teröristleri Burkina Faso’da yabancıların kaldığı oteli bastı. Saatler süren rehine eyleminde 27 kişi can verdi. Askerler 133 kişiyi sağ kurtardı.

Bu kez El Kaide!

Eski Fransız sömürgesi Burkina Faso’da uluslararası havaalanı yakınlarında bulunan 4 katlı Splendid Otel’inin hemen dışında bomba yüklü 2 araç akşam 20:30 saatlerinde infilak etti. Otelin hemen karşısındaki Cappuchino isimli restoranda yemek yiyen insanlar bu patlamada can verdi. Ardından maskeli 3-4 kişi otele girdi ve insanların üzerine rastgele ateş açtı. Ardından otelde bulunan çoğu yabancı 150’den fazla kişi rehin alındı. Burkina Faso yönetimi hemen ordu birliklerini bölgeye sevketti. Fransa’dan da yardım istendi ve Fransız özel timleri bölgeye sevkedildi.

Bakan da kurtuldu

Otele düzenlenen operasyonda saatler süren çatışmanın ardından 133 kişi sağ kurtarıldı. 4 saldırgan da öldürüldü. Kurtarılanların arasında Çalışma Bakanı Clement Sawadago’nun da olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 27 olarak açıklandı. Saldırıyı El Kaide’nin Afrika’daki kolu olan İslami Magrip örgütü üstlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı ‘iğrenç ve korkakça’ olarak nitelendirerek kınadı. Ölü ele geçirilen saldırganların Arap ve Afrika asıllı olduğu açıklandı. Ölenlerin kimliğine ilişkinse resmi açıklama yapılmadı ancak otelin özellikle yabancılar ve Birleşmiş Milletler (BM) görevlileri tarafından tercih edildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı