Gazete Vatan Logo

Bu kez Bizans’ı değil tüketiciyi fethedecek!

Koton, bu kez de Cüneyt Arkın ile erkeklere hitap edecek

Malkoçoğlu, Kara Murat ve Dünyayı Kurtaran Adam gibi filmleriyle 7’den 70’e sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Cüneyt Arkın tişörtleri 10 Nisan’da tanıtılacak.

Geçen yıl Türkan Şoray tişörtleriyle kadınların gönlünü fetheden Koton, bu kez de Cüneyt Arkın ile erkeklere hitap edecek. Malkoçoğlu, Kara Murat ve Dünyayı Kurtaran Adam gibi filmleriyle 7’den 70’e sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Cüneyt Arkın tişörtleri 10 Nisan’da tanıtılacak. Koton, Cüneyt Arkın tişörtlerini “Bir Yeşilçam Efsanesi’ adı altında müşterilerinin beğenisine sunacak. Yıllardır Türkiye’nin stil ikonlarıyla işbirliği yapma planlarını geçen yıl Türkan Şoray ile başlatan Koton’un sahibi Gülden Yılmaz, Cüneyt Arkın tişörtleri projesinin de bizzat başında bulunuyor.

Gülden Yılmaz, “Audrey Hepburn, Brigitte Bardot gibi ‘stil önderleri’ modaya senelerdir ilham kaynağı oluyorlar. Bundan yola çıkarak ne zamandır Türkiye’nin kendi ikonları ile bir işbirliği yapmayı hayal ediyordum. Şu sıralar moda 60’lı ve 70’li yıllardan çok etkileniyor. Türkan Şoray, hem ona duyduğum büyük hayranlık, hem de moda anlamında bugün her zamankinden daha geçerli ve ilham verici olan imajı ile bu işbirliğini ilk gerçekleştirmek isteyeceğimiz isim oldu” diyerek Türkan Şoray’la projeye başlamalarının sebebini özetlemişti. 8 ayda hazırlanan 40 Türkan Şoray tişörtü ilk 2 haftada 10 bin adet satmıştı.

Tekstilin Süperstar’ı Ajda Pekkan oldu

AJDA Pekkan’ın İpekyol ile oluşturduğu Ajda Pekkan for Twist koleksiyonu da geçen yılın ilgi çeken projelerinden biriydi. Üstelik ünlü sanatçı sadece 2011 yılı satışlarından 1 milyon liranın üzerinde gelir elde etti.

İpekyol’un Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Bizim kendisi ile 3 artı 3 yıllık bir anlaşmamız var. Ancak bizimle olan anlaşması bitse dahi artık Türkiye’de Ajda Pekkan adı tekstilde oturmuştur. Artık o tekstilde bir marka olmuştur. Bizimle kontratı bittikten sonra da tekstilde çok başarılı olacağını görüyorum” demişti. Bu arada Ajda Pekkan kreasyonu bikiniler de 2012 yaz sezonuna yetişecek.

500 şirket ev tekstili fuarı için sıraya girdi

Ev tekstili sektöründe dünyanın ikinci büyük buluşma noktası olan İstanbul Ev Tekstili Fuarı’na (EVTEKS) firmalardan rekor talep geldi. Bu yıl 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuara 1.000 firma katılıyor. Yaklaşık 500 firma da Evteks’te yer bulabilmek için sıraya girdi. Ev tekstili sektörü, geçen yıl da yıllık ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını EVTEKS Fuarı’ndaki iş bağlantılarıyla gerçekleştirdi. Geçen yıl CNR EXPO’da gerçekleştirilen EVTEKS Fuarı, 116 bin ziyaretçiyle rekora imza atmıştı. İstanbul Ev Tekstil Fuarı’na yerli ve yabancı 1.000’e yakın firma, 2.000 marka ile katılıyor. İtalyanların sektördeki devlerinden Enzo ve Gruppo Carillo, Verdi, Brillant, Soley, Özdilek, Taç, Vanelli, Sanko, Pierre Cardin, Altınbaşak, Home Sweet Home ve Chakra fuardaki önemli markalar arasında yer alıyor. 6.5 milyar dolar olan tekstil sektörünün ihracatının yüzde 45’ini ev tekstili oluşturuyor. Türkiye bu rakamlarla dünya ev tekstili pazarından yüzde 5 pay alıyor. EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve KOSGEB’in desteklerinde CNR Holding kurulu∫larından CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından organize ediliyor.

Haberin Devamı