Gazete Vatan Logo

Bu kez 3 bordo bereli şehit!

Kara haber yine Dağlıca’dan geldi. Terör örgütüne yönelik operasyonda biri yarbay ikisi ast subay üç bordo bereli asker şehit oldu, 6 asker ise yaralandı.

Bu kez 3 bordo bereli şehit!

Genelkurmay Başkanlığı dün akşamüstü saatlerinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki operasyonlarda biri tabur komutanı yarbay olmak üzere 3 askerin şehit olduğu duyurdu. Çatışmalar sırasında 17 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtilirken operasyonda şehit düşen askerlerden birinin 43 yaşındaki Tankçı Yarbay İhsan Ejdar olduğu ortaya çıktı. Evli ve 12 yaşında bir kız çocuğu babası olan Ejdar’ın Ankara’daki evine ateş düştü. Kurstan çağırılan kızına babasının ölüm haberi verilirken, Merzifon Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cengiz Karacabey de şehidin Merzifon’da yaşayan annesi Fehmiye Ejdar’ın evine giderek acı haberi verdi. Ejdar’ın babasının ise geçen yıl vefat ettiği bildirildi. Şehit annesini, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile MHP milletvekili adayları da ziyaret etti.



Şehit yarbayın annesi haberden sonra sessizliğe gömüldü.

30 Ağustos’ta terfi almıştı

1993 Kara Harp Okulu mezunu tankçı subay olan Ejdar, mezun olduktan sonra ‘Özel Kuvvetler’e katıldı. 30 Ağustos’ta terfi alıp Yarbay rütbesine yükselen ve Kurban Bayramı’nda ailesini son kez gören Ejdar’ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği de öğrenildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar’ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek, “Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. ’Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem’ diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı” dedi.





Topsakaloğlu’nun 2 çocuğu babasız kaldı

Haberin Devamı

Dağlıca’daki operasyonda şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun (34), Eskişehir’deki babaevinde üzüntü yaşanıyor. Askeri yetkililer Çankaya Mahallesi’ndeki evine sağlık ekipleri eşliğinde gittikleri baba Yakup Topsakaloğlu ve anne Vasfiye Topsakaloğlu’na, oğlunun şehit düştüğü haberini verdi. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Topsakaloğlu’nun, Eskişehir’de defnedileceği bildirildi. Şehidin abisi Tuncay Topsakaloğlu’nun de Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinin kaymakamı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı


Acı haber gece ulaştı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Samet Çakır'ın (28), İzmir'deki evinde yas var. Çakır'ın şehadet haberini, Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi.



Emekli polis memuru baba Muammer, anne Zehra ve kız kardeş Duygu Çakır'ın acısını paylaşmak isteyen çok sayıda yakını, şehidin Türk bayrağı asılan evini ziyaret etti. Acılı ailenin yakınları da evlerine Türk bayrağı astı. Daha önce Ankara'da görev yapan bordo bereli Çakır'ın cenazesinin memleketi Trabzon'da defnedileceği öğrenildi. Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda 3 asker şehit düşmüş, biri ağır 6 asker de yaralanmıştı.