Gazete Vatan Logo

Bu kanallar kapanacak

Bu kanallar kapanacak

Miliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugün köşesinde kapanacak kanalları köşesine taşıdı.

İşte Eyüboğlu'nun o yazısı:

21 Ocak’ta toplanan RTÜK, korsan film yayınlayan, insan sağlığını hiçe sayan ruhsatsız bitkisel ve cinsel ürünler pazarlayan, kumar oynatan 150 civarında TV kanalının kapatılmasına karar verdi.

RTÜK, Türksat 4A uydusundan kiraladıkları alanları, kanunları ihlal ederek yayın yapan TV kanallarına kiralayan platformlar Başak Vizyon, Gogetsale, Digi Medya, Güç Dijital, Doğan TV sahipleri hakkında da yasal işlem başlattı. Bu isimler arasında Gogetsale’nin sahibi Mehmet Ali Ilıcak ve Başak Vizyon’un patronu eski milletvekili Ramazan

Başak da var.

RTÜK’ün kapatma kararı verdiği kanallardan bir kısmı şöyle: A Cinema, Animal Box, Arabesk Melodi, Atlas, Can, Cinemax, Civan, Club Max, Ezo, Full Aksiyon, M Ankara, Mastika, Tarz Moda, The Box, The West, Tosun, Yeşil Vadi, Best Film, Best CTV, Diyalog, Kapadokya, Melodi, Shopping, Star Shopping, Star Sinema, Süper ve Yıldız TV.

RTÜK, geç de olsa üstüne düşeni yaptı; sıra Türksat’ta…

Haberin Devamı

Şimdiye kadar bu platformlar ve TV kanallarından aldığı “uydu kirası” hatırına “korsan yayıncılığa” adeta göz yuman Türksat yönetimi, biran önce RTÜK’ün talebini yerine getirip bu kanalların fişini çekmeli.