Gazete Vatan Logo

Bu kaderin bir oyunu olmalı!

18 yaşından küçük kızla ilişkiye girmekle suçlanan Berlusconi, üç kadın yargıç ve kadın savcı karşısında ter döktü

Bu kaderin bir oyunu olmalı!

Seks skandallarıyla ünlü eski İtalya Başbakanı Berlusconi, çocuk yaşta bir kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği suçlamasıyla mahkemeye çıktı. Davaya bakan üç yargıç ve savcının kadın olması ‘kaderin oyunu’ diye yorumlandı.

Reşit olmayan bir kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, dün yargıç karşısına çıktı. Milano’da yapılan duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Berlusconi evinde düzenlenen “bunga bunga” partilerinde erotik herhangi bir sahnenin yaşanmadığını iddia etti. Berlusconi ayrıca Milano polis yetkililerine baskı yaptığına dair iddiaları da yalanladı. Çokça konuşulan ve iddia edilen seks partilerine gönderme olan “bunga bunga” ifadesinin ise arada sırada yaptığı bir şaka olduğunu söyledi. Fahişelik yapan “Ruby” lakaplı küçük kızı gözaltından çıkarmak için makam gücünü kullandığı iddiasına karşılık da, “hiçbir zaman Milano polisine baskı yapmadığını” ifade etti.

Şahidi Ronaldo!

Berlusconi yargıçlara, kızın “24 yaşında olduğunu söylediğini” söyledi. Savcılar ise sağcı politikacı ve medya patronunun El-Mahruk ile 13 kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia ediyor. “Onunla hiçbir zaman içli dışlı ilişkim olmadı” diyen Berlusconi, villasındaki partilerine katılan Real Madrid futbolcusu Cristiano Ronaldo, Hollywood yıldızı George Clooney ve İtalyan model Elisabetta Canalis’in aralarında olduğu 78 şahit gösterdi.

Gazeteciler ise kadınların villadaki partiler için nasıl ayarlandığına ilişkin telefon kayıtlarını sunacaklarını öne sürmüşlerdi. Berlusconi, villasındaki davetlerde yemek masasında sohbet edildiğini, çocuklar için ayrılmış olan diskotekte ise müzik çalındığını anlattı.


‘Mübarek’in torunuyum’

İtalya’daki ekonomik krizin ağırlaşması üzerine Kasım ayında istifa eden Berlusconi’nin, polise Ruby’nin eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in akrabası olduğunu söylediği öne sürülüyor. Eski Başbakan, bu bilgiyi de kızın kendisine verdiğini ve Mısır ile diplomatik kriz doğmaması için polisi aradığını savunuyor.

Orsola De Cristofaro

Özellikle yolsuzluk davalarındaki acımasızlığıyla tanınıyor. Göreve başladıktan kısa süre sonra 11 kişiye ağır hapis cezaları verdi.

Giulia Turri

Mahkeme Başkanı. Daha önce ünlü gazeteciler ve işadamlarını da hapse gönderdi. Sertliğiyle tanınıyor.

Carmen D’Elia

2002’de Berlusconi’nin sağ kolu eski Savunma Bakanı Cesare Previti’ye rüşvet suçundan 5 yıl hapis vermişti.

Savcı ‘Kızıl İlda’

30 yılı aşkın savcılık kariyerinde “mafya ve suç çetelerinin belalısı” olarak nam yaptı. ‘Demir Lady’ ve ‘Kızıl İlda’ denilen savcı, 1990’ların başındaki ünlü ‘Temiz Eller’ operasyonunda da görev almıştı.

‘7 bin euro aldım’ demişti

76 yaşındaki eski başbakanla birlikte olduğu iddia edilen Fas asıllı “Ruby” lakaplı Kerime El Mahruk 2010 yılında hırsızlık suçlamasıyla Milano’da gözaltına alınmış, sorgusu sırasında Berlusconi’nin talebi üzerine serbest bırakıldığı iddia edilmişti. Olayın ardından bazı basın organlarına konuşan El Mahruk henüz 17 yaşındayken Berlusconi ile bir partide tanıştığını ve kendisine bir zarfın içinde 7 bin euro verildiğini açıklamıştı.

15 yıl hapis alabilir

Berlusconi, 18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmekten 3 yıl, görevini kötüye kullanmaktan ise 12 yıl hapis ceza alabilir.

Haberin Devamı