Gazete Vatan Logo

Bu illerde okullar tatil

Bu illerde okullar tatil

Rize’de kar yağışı dolayısı il genelinde okullar bir gün süre ile tatil edildi. Rize’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısı ile il genelinde okullar bir gün süre tatil edildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL
Bursa'da yoğun kar yağışı sebebiyle iki ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
Bursa'da dün başlayan ve ulaşımda aksaklıklara neden olan kar yağışı sebebiyle Orhangazi ve İznik ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi. ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca alınan tatil kararının olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde uzatılacağı tahmin ediliyor.
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde okullar kar yağışı sebebiyle bugün tatil edildi.
İlçe Kaymakamlığı, yoğun kar sebebiyle ilçe merkezi ile köylerdeki okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Yılbaşı tatiliyle birlikte buradaki öğrenciler 4 gün tatil yapacaklar
TRABZON
Trabzon'un bazı ilçelerinde okullar kear yağışı nedeniyle tatil edildi.
Valilik'ten yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları yüzünden Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin tamamında, Arsin ilçesinin şehir merkezinde bulunan okullar haricindeki diğer okullar tatil edilmiştir. Ayrıca riskli yerlerdeki taşımalı eğitime tabi okullarda tatil edilmiştir" denildi.
MUŞ
Muş’un Bulanık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Açıklamalarda bulunan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Edip Deniz, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okulların bugün için tatil edildiğini açıkladı.
BİTLİS
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki tüm okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edilirken, engelli ve hamile çalışanların ise idari izinli sayılmasına karar verildi.
Tatvan Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışının gündelik hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle ilçemizdeki ilk, orta ve lise dereceli tüm okullar bir gün süreyle (31 Aralık Perşembe) tatil edilmesine, ayrıca engelli veya hamile çalışanların ise idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.
IĞDIR
Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Valilik kararıyla il merkezi ve ilçelerimize bağlı tüm örgün eğitim (anaokulu, ortaokul ve lise) ve yaygın eğitim kurumlarımızda kar yağışı nedeniyle bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” dedi.
SİNOP
Yoğun kar yağışı nedeniyle Sinop'ta eğitime ara verildi.
Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle Sinop merkez ile birlikte Ayancık, Erfelek, Dikmen, Gerze ve Türkeli ilçelerindeki tüm okulların tatil edildiği duyuruldu.
Sinop Valiliği tarafından açıklamada şu ifadelere yer verildi: "31 Aralık 2015 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilimiz sahil şeridinde devam eden kar yağışı nedeni ile Sinop merkez ile birlikte Ayancık, Erfelek, Dikmen, Gerze, Türkeli ilçe merkezlerimizdeki tüm okullar 31 Aralık 2015-Perşembe günü tatil eğilmiştir. Sinop merkez ilçe ile birlikte Ayancık, Erfelek, Dikmen, Gerze, Türkeli ilçe merkezlerimizdeki kamuda görev yapan hamile ve engelli personelimiz 31 Aralık 2015-Perşembe günü bir (1) gün süreyle idari izinli sayılacaktır."
VAN
Van'ın Erciş ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.
Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesini kararlaştırdı. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçe genelindeki pansiyonlu ve YİBO’lar hariç diğer okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini bildirdi.
İlçede eğitime pazartesi gününden itibaren devam edileceği kaydedildi.
ORDU
Ordu'da etkili olan kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün gece şiddetini artıran karın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.
Açıklamada, kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Ünye, Ulubey, Perşembe, Mesudiye, Kumru, Korgan, Kabadüz, İkizce, Gürgentepe, Gülyalı, Gölköy, Fatsa, Çaybaşı, Aybastı, Akkuş ilçelerinin genelinde, Altınordu ilçesinde ise ilçe merkezindeki okullar hariç ilçedeki diğer tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir."
Açıklamada, Çamaş, Çatalpınar ve Kabataş ilçelerinde ise eğitim ve öğretimin devam ettiği kaydedildi.
DÜZCE
Düzce'de, yoğun kar nedeniyle Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) eğitime bugün ara verildi.
DÜ'den yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kentte iki gündür etkili olduğu belirtildi.
Açıklamada, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite genelinde 31 Aralık 2015 Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.
NİĞDE
Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Niğde'nin Bor, Altınhisar, Ulukışla ve Çiftlik ilçeleri ile Sivas'ın Ulaş ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Alınan bilgilere göre, kar yağışının ardından karayollarındaki buzlanmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bor, Altınhisar, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi.
Niğde Valiliğinden daha önce yapılan açıklamada, Niğde merkez ilçe ile bağlı belde ve köylerde okulların tatil edildiği duyurulmuştu.
SİVAS
Sivas'ın Ulaş Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve don olayı nedeniyle ilçe genelinde okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engellilerin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MARDİN’DE OKULLARA KAR TATİLİ

MARDİN’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullar bugün tatil edildi. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Merkez Artuklu İlçesi’nde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar Valilik kararı ile 31.12.2015 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi. Okullar, pazartesi günü yeniden eğitime açılacak.

ERZURUM’DA KAR TATİLİ
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzurum’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime de 1 gün süreyle ara verildi.
Erzurum genelinde akşam saatlerinde yeniden etkisini artıran kar yağışı yollarda buzlanmaya neden oldu. Kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 30, Palandöken Kayak Merkezinde ise 50 santimetreye ulaştı.
Kentte valilik kararıyla eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Bugün kent genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtilerek İl Kriz Merkezinden şu açıklama yapıldı: "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Kamuda görev yapan hamile personeller ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.”
Okulların tatil edilmesini fırsat bilen küçük çocuklar ise kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar.
Öte yandan, kar yağışının ardından toprak damlı gecekondu evlerde oturan vatandaşların karla mücadele mesaisi başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren damlarda kar temizliği yapan vatandaşlar, “Erzurum’da kış ayları özellikle bizler için çetin geçmekte. Evlerimiz su akıtmasın, damlarımız çökmesin diye kar yağdıktan sonra biriken karları temizliyoruz. Zor oluyor. Ancak her kış bunu yapmak mecburiyetindeyiz” dediler.

ŞIRNAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Şırnak'ta kar nedeni ile okullar bir gün tatil edildi. Gece başlayan ve aralıklı devam eden kar yağışı nedeniyle Şırnak il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

Kar kalınlığı şehir merkezinde 25, köylerde ise 50 santimetreye ulaşırken, kar nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Şırnak İl Özel İdaresi ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

SİVEREK'TE 40 OKUL TATİL

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin kırsal bölgesindeki taşımalı eğitim verilen 40 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Siverek’te dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam etti. İlçenin yüksek kesimlerinde ve Karacadağ bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşanması üzerine Siverek Kaymakamlığı, taşıma merkezli 40 okulun bugün tatil edildiğini duyurdu.
Öte yandan, karla mücadele ekipleri kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan kırsal bölgelerde yol açma çalışmaları başlattı.
DİYARBAKIR
Diyarbakır valiliği, merkez dört ilçedeki okulların kar nedeniyle yarım gün tatil edildiğini duyurdu.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre değinilerek şöyle denildi: "İlimiz merkez ilçelerinde yoğun kar yağışı devam ettiğinden, öğleden sonra da devam edeceği öngörüldüğünden dolayı ve buzlanma riski olabileceğinden dolayı, merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitim-öğretime yarım gün ara verilmiştir.”

Haberin Devamı