Gazete Vatan Logo

Bu iller için kar yağışı uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte hava durumuna dair Meteoroloji'den yapılan o açıklama

Bu iller için kar yağışı uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının tüm yurtta 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN O AÇIKLAMA
Yağışların İç Kesimlerde Kar Yağışına Dönüşmesi Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Beklendiği Yer
Halen ülkemiz genelinde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olan yağışların, bu gece Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte önce Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, yarın (Çarşamba) Marmara’nın doğusu, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Göller yöresinin yükseklerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.
Kar yağışının yarın (Çarşamba) özellikle Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusunda (10-20 cm, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer 30 cm)olması bekleniyor.
İstanbul’da yağışın genel olarak kuvvetli poyrazla birlikte yağmur şeklinde olacağı gece saatlerinden itibaren ve yarın kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği ve yerde örtü yapmayacağı tahmin ediliyor.
Kar yağışının Perşembe günü Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde aralıklarla etkisini sürdüreceği, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yoğun olacağı (10-20 cm, yükseklerinde yer yer 30 cm) tahmin ediliyor.
Başlama-Bitiş Zamanı
29.11.2016 22:00 - 01.12.2016 23:59 TSİ
Hadisenin Şiddeti
Yoğun Kar

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, zamanla yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 8

Haberin Devamı

Bursa: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor) 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5