Gazete Vatan Logo

Bu hafta nereye gidelim?

İstanbul, yazın son haftasını da dolu dolu geçirecek. İşte partilerden konserlere, sergilerden tiyatrolara bu hafta sizi bekleyen etkinlikler:

Sergi
Düşlerin ardından
Tarih: 1 Temmuz - 31 Ağustos 2004
Yer: SSBF Galeri
Adres: Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampusu

SSBF Galeri, Sabancı Üniversitesi'nin dördüncü yılsonu sergisi olan "Düşlerin Ardından" başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. 2001 yılından bu yana her yıl sanatçı Doç. Dr. Wieslaw Zaremba'nın küratörlüğünde SSBF Galeri'de düzenlenen performans niteliğindeki yılsonu öğrenci desen ve resim sergileri, geçtiğimiz yıl da Avrupa'ya taşınmış ve uluslararası sanat çevrelerine de tanıtılmıştı.

Tiyatro
Hırçın Kız
Yönetmen: Kemal Kocatürk
Yazan: Wiliam Shakespeare
Oyuncular: Ali Berge, Emin And, Ersin Umulu, M. Ali Alabora, Yavuz Şeker, Erkan Sever, Şevket Avşar. Uğur Arda Aydın, Cengiz Tangör
Tarih: 27-28 Ağustos 2004 Saat: 20.30
Yer: Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi Adres: Harbiye

İstanbul Şehir Tiyatroları, yaz aylarında tiyatro keyfim, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'ndeki "Hırçın Kız" oyunuyla sürdürüyor. Hırçın bir genç kızın evlenince uslanması (daha doğrusu, Shakespeare'nin kullandığı fiili kullanırsak, kocası tarafından ehlileştirilmesi) hakkında bir komedi.

Festval
1'inci Uluslararası Sultanahmet Kültür ve Turizm Festivali
Tarih: 15-30 Ağustos
Yer: Ayasofya Meydanı
Bilgi için: 0212 243 79 03 www.istanbulorg.com

Eminönü Belediyesi tarafından düzenlenen Festivalde, Okay Temiz Ritim Atölyesi'nden Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası'na, Neşet Ertaş'tan Galata Mevlevileri'ne, Uygur Müzik ve Dans Topluluğu'ndan Buzuki Orhan Osman & İstanbul Brass Band'e ve Tuluyhan Uğurlu'ya kadar pek çok ünlü sanatçı ve grup yer alıyor. Etkinlik kapsamındaki tüm gösteriler saat 21.00'de başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Konser
Ajda Pekkan
Yer: buzADA
Tarih: 18 Ağustos 2004
Tel: 0212 263 09 09 Web: www.buzbar.com

Ajda Pekkan J&B Fun On The Move partileri kapsamında 18 Ağustos Çarşamba gecesi Buzada'da hayranlarıyla buluşacak. Gece boyunca yıllara meydan okuyan şarkılarıyla konukları nostaljik bir yolculuğa çıkaracak olan Ajda Pekkan, yakında piyasaya çıkacak yeni albümünden de örnekler seslendirecek.

Parti
Pool Night
Yer: Parkorman
Tarih: 18 Ağustos 2004 Saat: 22.00
Adres: Maslak
Fiyat: 15 milyon TL

18 Ağustos gecesi İstanbullular Parkorman'da düzenlenecek havuz partisinde buluşuyor. Sabah kadar sürecek gecede müzik, dans ve eğlenceye havuz keyfi de ekleniyor.

Etkinlik
3'üncü Kadıköy Sanat Günleri
Tarih: 15-30 Ağustos 2004
Yer: Selamiçeşme Özgürlük Parkı
Adres: Kadıköy
www.ozgurlukparki.com

Genç Barış Manço Derneği Kadıköy Temsilciliği ve Kadıköy Belediyesi'nin etkinliğinde 20.00'den itibaren ücretsiz konserler, dinletiler var.

Haberin Devamı