Gazete Vatan Logo

Bu güncelleme Windows 7'yi riske atıyor!

Microsoft tarafından sunulan bir güncelleme, Windows 7'yle çalışan PC'lerde sorun yaratıyor!

Bu güncelleme Windows 7'yi riske atıyor!

Yazılım devi Microsoft tarafından sunulan bir yama Windows 7'yle çalışan bazı bilgisayarlarda soruna yol açıyor. Aslında yalnızca Asus bilgisayarları etkileyen bu sorunun geçmişi Mart ayında Microsoft tarafından Windows 7 bilgisayarlar için sunulan bir yamaya dayanıyor. Asus anakartlarına sahip bilgisayarlarda soruna yol açtığı anlaşılan bu yamanın bilgisayarların çökmesine neden olduğu fark edildi.

Fakat söz konusu yama güncellemesi "isteğe bağlı" şeklinde etiketlendirildiği için bu durum sınırlı sayıda kullanıcıyı etkiledi. Fakat 12 Nisan'da Microsoft'un söz konusu yamanın etiketini "önerilen" şeklinde değiştirmesiyle birlikte Otomatik Güncellemeler'i tercih eden Asus kullanıcıları da bu durumdan etkilenmeye başladı.

Asus'un Secure Boot adlı bir düzenlemeyi aktive etmesi ve Microsoft'un bu güncellemeyi sunduğunda Windows 7'nin Secure Boot'u desteklememesi yüzünden meydana gelen bu durum, hem Asus hem de Microsoft tarafından çeşitli müdahelelerle çözülmeye çalışılıyor. Microsoft'un bu doğrultuda en çok üzerinde durduğu çözüm ise tahmin edebileceğiniz gibi, Windows 7 kullanıcılarının Windows 10'a geçmesi.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip.com.tr