Gazete Vatan Logo

Bu gece ve yarın yurdun Batı kesimlerindeki kuvvetli sağanak yağışlara dikkat

Bu gece ve yarın yurdun Batı kesimlerindeki kuvvetli sağanak yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların; gece saatlerinde Trakya ile Kuzey Ege kıyılarında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batısı ve İzmir’in kıyı kesiminde), yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli ile Kütahya ve Bursa'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olmasının beklendiğini açıkladı.

İSTANBUL İÇİN SU BASKINI UYARISI
Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü, yarın etkili olacak sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını ve yıldırıma karşı vatandaşları uyardı.
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre 27.11.2015 Cuma günü itibariyle bölgemizde görülecek olan sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile yarın (cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kuvvetli (21-50 mm) olması beklenmektedir. Vatandaşlarımız yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” denildi.

Haberin Devamı