Gazete Vatan Logo

Bu fuar yaraları saracak

Sıkıntılı günler geçiren Amerikan otomotiv endüstrisi, önümüzdeki hafta başlayacak NAIAS Fuarı'yla nefes alacak. Detroit'te 60 yeni model sergilenecek

Otomotiv sektörünün yeni yıldaki ilk şovu 8 Ocak'ta ABD'de başlıyor. Amerikan otomotiv sektörünün kalbi olan Detroit'te gerçekleşecek American International Auto Show'da (NAIAS) 60 yeni model ziyaretçilerle buluşacak. Yaklaşık 10 gün sürecek fuarın, bölgede 600 milyon dolarlık bir ekonomi yaratması bekleniyor.

Kuzey Amerika'da Yılın Otomobili de NAIAS'ta belli olacak. Finalistler ise şimdiden belli: Ford Fusion, Honda Civic ve Pontiac Solstice. NAIAS'ın son dönemde sıkıntılı günler geçiren General Motors (GM) ve Ford Motor'a nasıl etkileyeceği ise otomotiv analistlerinin merak konusu...

25'inci yılını kutlayan quattro sistemi şimdi A3 modelinde Audi'nin lüks kompakt sınıfta yer alan A3 Ailesi'nin dört tekerlekten çekişli versiyonları Türkiye'ye ithal edilmeye başlandı. Alman üreticinin 2005'te 25'inci yılını kutladığı dört tekerlekten çekiş sistemi "quattro" teknolojisine sahip A3 ve A3 Sportback, sadece 2.0 litrelik silindir hacmine sahip 140 beygir güç üreten TDI motorla sunuluyor. Otomobillerde 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak yer alıyor.

Dört çekerli A3'ler, ızgarada ve bagaj kapağının üzerindeki "quattro" logolarıyla kardeşlerinden görsel olarak ayrılıyor. Hem 3 hem 5 kapılı A3 modellerinin "quattro" versiyonlarında 2.0 litrelik silindir hacmine sahip TDI motora yer veriliyor. Bu motor 4000 devir/dakida'da 140 beygir, 320 Nm tork üretiyor. A3 2.0 TDI quattro, O'dan 100 km/s 9.5 saniyede hızlanıyor. Aracın maksimum sürati ise 205 km/s.

Esp standart
Audi A3 ve A3 Sportback 2.0 TDI quattro, Attraction, Ambiente ve Ambition donanım paketleriyle satın alınabiliyor. Baz donanım seviyesini oluşturan Attraction paketinde Elektronik Stabilite Programı, ön ve ön yan hava yastıkları, Elektronik Diferansiyel Kilidi, EBD destekli ABS, otomatik klima, yağmur sensörü, gövde rengi elektrikli ayarlanabilir dikiz aynaları ve radyo/CD çalar yer alıyor.

Haberin Devamı