Gazete Vatan Logo

Bu festival Ege'ye yakıştı

Marmaris 1. Uluslararası Denizcilik Festivali'nin 3. gününde yüzme, gemilerarası filika kürek yarışları, plaj voleybolu, yat yarışları ve su balesi gösterileri büyük ilgi gördü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, 3 gündür devam eden Marmaris Uluslararası Denizcilik Festivali kapsamındaki gösteri ve yarışmaları ilgiyle izledi. Sivil kıyafetli Özkök ve beraberindeki komutanlar ile eşleri, dün minibüsle halk plajına geldi.

Komutanlar ilk olarak Askeri Gemilerarası Filika Kürek Yarışı ve Deniz İzcileri Tekne Donatım Yarışması'nı izledi.

10. Yıl Marşı ile su balesi
Daha sonra, yarı olimpik yüzme havuzuna geçerek İstanbul Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü Su Balesi Grubu'nun gösterilerini izlediler. Grup, gösterinin ilk bölümünü, "10. Yü Marşı" eşliğinde gerçekleştirdi. Ekip, ilk gösterinin ardından Türk bayrağıyla havuz kenarından geçiş yaptı. Org. Özkök, grubu kutlayarak birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Komutanlar, daha sonra Boat Show'u izledi.

Org.Özkök, "Festival çok güzel geçiyor. Dün yabancılarla konuşma imkanım oldu. Bir daha ne zaman olacak diyorlar. Zaten en güzel şey odur. Bir daha ne zaman diyorlarsa o iş başarılıdır" dedi.

Haberin Devamı