Gazete Vatan Logo

Bu dönemlere dikkat!

Kilo almak istemiyorsanız...

Duygusal değişimin yoğun olduğu dönemlerde özellikle bayanların ya çok yiyip aşrı kilo aldığı ya da yemeden içmeden kesilip aşırı zayıf kaldığı belirtildi.

İnsan yaşamı belirli bir süreç olduğunu ve bu yaşam sürecinde ergenlik, regl, hamilelik, menopoz gibi bazı önemli dönemlerin özellikle bayanların daha fazla etkilenmesine neden olduğu belirtildi.

Duygusallık kilo aldırıyor Bu özel dönemlerde bayanların hem fiziksel hem de duygusal olarak değişime uğradığı belirtilen açıklamada “Kadınlık sürecinde çocukluktan sonra ergenlikle başlayan hormonel, fiziksel ve duygusal değişim, beslenme ihtiyaçlarının da farklılaştığı bir dönemdir. Ergenlik dönemi, büyümenin hızının arttığı, biyolojik değişimle birlikte cinsel ve yapısal olgunlaşmanın tamamlandığı, çocuğun erişkin görünümüne girdiği özel bir süreçtir. Bu dönemden hem kızlar hem de erkekler etkileniyor. Her iki cinste ergenlik başlamadan önce genellikle vücut yağ oranında artışa bağlı olarak kilo alınıyor.

Fakat kızlar erkeklerden önce ergenliğe adım atıyor ve bu nedenle onlarda kilo problemleri daha çok görülüyor. Ergenlikte kızların yükselen östrojen hormonu seviyesi yağ depolanmasını kolaylaştırarak kilo alımını daha kolay hale getiriyor. Duygusal dünyanın da çalkantıya girdiği ergenlik dönemi, hiç yememeye yol açabileceği gibi aşırı yeme isteğine de sebep olabiliyor. Beslenmede yapılan bu tip hatalar genç kızların hızlı kilo almasıyla son bulabiliyor. Genç kızlarda görülen kilo sorunları sadece dış görünüm açısından sıkıntılı kalmamakla birlikte aynı zamanda sağlıkları ile ilgili bazı problemlere de neden olabiliyor” denildi.

Haberin Devamı