Gazete Vatan Logo

Bu diziler reklam şampiyonu

Birbiri ardına diziler ekrana geliyor. Reklam şampiyonu olanlar belli oldu. İşte o liste...

Geçtiğimiz haftanın reklam şampiyonu yerli dizileri belli oldu. 3-9 Mart haftasını kapsayan araştırmaya göre en fazla reklamı, “Parmaklıklar Ardında” adlı dizi alırken; onu sırasıyla, “Sıla” ve “Avrupa Yakası” adlı diziler takip etti.

PARMAKLIKLAR ARDINDA KAZANDIRIYOR
Avrupa Yakası’nı tahtından eden Parmaklıklar Ardında, haftayı en karlı kapatan prodüksiyon oldu. Kurtlar Vadisi Pusu, Kavak Yelleri gibi sevilen yapımların yayımlandığı gün ekranlara gelen dizi, reyting sıralamasında da altıncı sırada yer aldı. Hapishanede geçen ilginç öyküsü ile kısa sürede izleyicilerin sevgilisi haline gelen yerli yapım, 62 markanın reklamını, 38 dakikayı aşkın bir süre izleyiciyle buluşturdu. Diziye en çok reklamı ise Turkcell, Avea ve Garanti Bankası verdi.

ASLAN PAYI ATV'NİN
Diziler yayınlandıkları kanallara oluk oluk para akıtıyor. Bu işten en karlı çıkan ise ATV oluyor. Zira en çok reklam alan ilk 10 diziden 6'sı ATV'de ekrana geliyor.

EN ÇOK REKLAM VERENLER
Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre listenin üst sıralarındaki yapımlara en çok reklam verenler ise GSM şirketleri oldu. Bu şirketlerin tercihi ise Avrupa Yakası oldu. 61 markanın reklamını, 37 dakikayı aşan bir süreyle ekrana taşıyan diziye, en çok ilgi gösteren markalar Turkcell, Avea ve Pepsi Cola...

Haberin Devamı