Gazete Vatan Logo

Bu da otel depremi!

Otel inşaatı 3 sokakta bulunan evlerde ciddi hasara neden oldu

Bu da otel depremi!

Sütlüce’deki Örnektepe Mahallesi sakinleri üç sokağı etkileyen otel inşaatı nedeniyle evlerinin yıkılma noktasına geldiğini söylüyor..

İstanbul Sütlüce’de devam eden otel inşaatı 3 sokakta bulunan evlerde ciddi hasara neden oldu. Örnektepe Mahallesi’ndeki Ufuk, Sivas ve Menekşe Sokak’ta oturanlar otel inşaatı yüzünden evlerinde çatlaklar ve duvarlarında çökmeler oluştuğunu iddia ediyor. 6 ay önce başlayan otel inşaatının zemin çalışmaları yüzünden bazı evlerin temellerinin kaydığı ve konunun belediyeye iletildiği de sokak sakinleri tarafından belirtiliyor.


‘Oturulmaz’ tespiti

Depremde hasar görmeyen evinin otel inşaatının başlamasıyla zarar gördüğünü belirten Hasan Ölmez, ‘40 yıldan bu binada oturuyorum. Bu otel inşaatı başladığından beri, binanın zemininde kaymalar başladı, binalarda çatlaklar oluştu. Belediye yetkilileri, mimar, mühendisler geldi, buraları denetlediler. Binamıza oturulamaz dediler. Evimde bulunan kiracılar başka bir eve çıktı” dedi.

Babur, ise şunları anlatıyor: “11 yıldan beri bu binada oturuyorum. Gözle görülür çatlaklar 2 ay önce başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen mühendisler tehlike yok dediler. Evde uyumaya korkuyoruz. Bu çatlakların otel inşaatından kaynaklandığını kabul etmiyorlar. Gelen mühendis dalga geçer gibi ‘geçen kamyonlardan dolayı oluşmuş olabilir’ dedi.”

Geceleri uyuyamadığını belirten Mehdiye Gül, “8 yıldır burada oturuyorum böyle bir şey yoktu. Her gün yeni bir çatlak oluşuyor. Geceleri çoluk çocuk uyuyamıyoruz.Gelen mühendisler sadece duvar çatlağı taşıyıcılarda sorun yok dediler” diye konuştu.

Haberin Devamı