Gazete Vatan Logo

Bu da 'İslami İK'

"Helal kariyer" arayanlara yönelik insan kaynakları sitesi

AVUSTURYA’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal kariyer’ sahibi olmak isteyen gençlere yönelik ‘islamikariyer.com’ sitesini kurdu. Site önceleri İslam kültürünün ticaret anlayışıyla ilgili araştırma ve yazılara yer veriyordu...

ANADOLU’DAN TALEP ÇOK

ANCAK, mesai saatinde namaz kılabileceği iş, tesettürlü çalışanlara kapısı açık işyeri ya da inançlı işveren arayanlardan gelen taleplerle site kimlik değiştirdi. Büyük şehirler dışında Kayseri, Samsun, Konya ve Manisa’dan başvuru yağıyor.

RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN

İSLAMİ İK mucidi Çağdaş, felsefesini şöyle anlatıyor: İşinde İslami kültür içinde ilerlemek isteyenlere aracıyız. Yüzbinlerce web sitesi içinden bu kutsal görevi bizlere lütfeden Rabbime şükürler olsun...













Türbanlı ve imam hatipliler için özel kariyer sitesi

Yakup Çağdaş’ın kurduğu islamikariyer.com isimli site, özel sektörde ‘helal bir kariyer’ arayanlara farklı sektörlerde iş imkanı sunuyor

Avusturya’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal bir kariyer sahibi’ olmak isteyenlere yönelik olarak islamikariyer.com isimli bir site kurdu. Türbanlı ve imam hatip mezunu olanlara ‘uygun iş fırsatlarını’ duyuran internet sitesi islamikariyer.com’un üye sayısı kısa bir sürede 1509’a ulaştı. Ayda yaklaşık 25 bin kişi siteyi ziyaret edip iş veya eleman arıyor. Sitede yer alan bazı ilanlar şöyle:


“İş bulmada zorlanıyorum”

Muhasebe alanında 4 yıllık tecrübem var ama namazımı kılabileceğim şirketler bulmakta zorlanıyorum.



“Özel sektörde sorun var”

Muhasebe alanında iş arıyorum ETA ve logo (lks2) biliyorum muhasebe alanında iş tecrübem yok. Bu gidişle de olmayacak mı ne, tesettürlüyüm. Devleti anladık ama özel sektör de maalesef başörtüsünü sorun ediyor. Allah hepimize gönlündeki gibi bir iş nasip eder inşallah.


“Dürüst işyeri istiyorum”

Peyzaj mimarlığı mezunuyum.Autocad , Lks programlarını kullanabiliyorum. Başörtümün çalışmama engel olmayacağı ayrıca işini dürüstlükle ve titizlikle yapan bir kurumda çalışmak istiyorum. İlgilenenlere CV’mi gönderebilirim.


“İmam hatip mezunuyum”

Silahlı özel güvenlik görevlisiyim ama imam hatip mezunu olduğum için birçok yerde iş bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olacak biri var mıdır?




“Editörlük yapabilirim”

Editörlük işi arıyorum. İyi derecede İngilizce biliyorum. Özellikle İslami kurallara saygılı bir işyerinde çalışmak istiyorum.

Neden İslami Kariyer?

Sitenin girişinde ‘Neden İslami Kariyer’ sorusunun yanıtı şöyle açıklanıyor: “Zekat, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de Namaz ile beraber zikr edilen en hassas ibadetlerden birisi. Ve İslamın 5 şartından da birisi. Herkes zekat farz diyor da... Peki farz olan bir ibadetin yerine gelmesi için para kazanmak ve helal paraya götüren kariyer üzerine kimse konuşamıyor? Bu büyük eksikliği gören bizler internet ortamında da olsa meslek arayışı içinde olan, kariyer yapmak isteyen ve helalinden çok para kazanıp zekat emri ilahiyi yerine getirmek isteyen genç nesil için islamikariyer.com sitesini hazırlamaya karar verdik.”



Kayseri-Bursa’dan iş bakan var

Siteyi bugüne kadar 207 bin 726 kişi ziyaret etti. Yaklaşık 600 bin kez görüntülenen siteni günlük ortalama 1000 ziyaretçisi var: Üye sayısı 1509 olan site en çok İstanbul’dan ziyaret ediliyor. Sitenin diğer ziyaretçileri Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Antalya, Manisa ve Samsun’dan geliyor.

PLATİN

Haberin Devamı