Gazete Vatan Logo

Bu ceketi giyen şelale altındaymış gibi olacak

İpekiş, bilim-kurgu filmlerini aratmayacak teknolojiler kullanıyor

Daha önce su, leke, koku tutmayan, zayıflatan ve parfüm kokan elbise kumaşı üreten İpekiş, şimdi de iş dünyasına stres attıracak. İpekiş, insanlara mutluluk veren ve en çok şelalelerde bulunan negatif iyonları kıyafette tutan kumaşı, Versace, Giorgio Armani, Christian Dior gibi moda devlerine satacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 1925 yılında İş Bankası iştiraki olarak kurulan İpekiş, modanın merkezi olan İtalya’da dünya devlerine kumaş satıyor. Nanoteknolojiyle su, leke, koku tutmayan, kendinden parfümlü, zayıflatan ve cilt bakımı yapan kumaşlar üreten İpekiş’in son yeniliği stres attıran kumaş oldu. Alman nanoteknoloji şirketi Rudolf-Duraner ile teknolojik işbirliği yapan İpekiş, BioRelax kumaşla iş dünyasına stres attıracak. Kadın ve erkekler için tamamen yünlü elbise kumaşı üreten İpek- iş, modanın başkenti İtalya’daki devlere kumaş ihraç ediyor. İpek-iş yeni kumaşını da Versace, Veze, Patrizia Pepe, Marella, Marina Rinaldi, Mariella Burani, Max Mara, Christian Dior, Esprite, Zadig&Voltaire, Austin Reed,Gerard Darel, Izac,Fendi , Giorgio Armani, Valentino, Armand Thiery gibi devlere satacak.

Talebe yetişemiyoruz

Tüketicilerin özel tasarım kumaşların yanı sıra nano teknolojiyle geliştirilmiş fonksiyonel ürünler istediğini söyleyen İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil, son olarak cilt bakımı yaparak zayıflatmaya yardımcı olan Slimming kumaşları ürün yelpazelerine eklediklerini belirtti. Kandil, “Dev markaların kumaş talebine yetişemiyoruz. Özellikle son 3 yılda Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımların meyvelerini aldık. Talebe yetişmek için 2 milyon euro’luk ek dokuma fabrika yatırımı yapacağız. Yurtiçinde de kumaşlarımızı Sarar, Bisse, Kiğılı, Journey, İpekyol ve Yargıcı’ya veriyoruz” dedi.

İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’ye de ihracat yaptıklarını belirten Kandil, dedesinin babasından İpekiş’i duyduğunu söyleyen yeni kuşak yöneticiler olduğunu anlattı.

Akıllı kumaş üretimine 2 yıl önce başlayan İpekiş, nanoteknolojiyle üretilmiş bu yünlü kumaşların isim hakkına da sahip. İpekiş’in en popüler ürünleri su, leke, koku tutmayan, kırışmayan anti bakteriyel kumaşlar. Yaz aylarının gelmesiyle de parfümlü kumaşlara ilginin arttığını söyleyen Kandil, “Kumaşın içindeki koku kapsülleri hareket edince patlıyor. Kokusu 3-5 yıl bitmiyor. İstenilen parfümü uygulayabiliyoruz” dedi.

En çok şelale ve ormanlar mutlu ediyor

İpekiş’in BioRelax isimli kumaşı, stresi iyon dengesini sağlayarak yok etmeye çalışıyor. Her ortamın havasında negatif ve pozitif iyonlar bulunuyor. İnsanlar için fazlası stres yapan pozitif iyonlar, en çok toz, sigara dumanı, egzos dumanı, trafik sıkışıklığı ve iş hayatında ofislerde bulunuyor. İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil, dünyada negatif iyonların en çok bulunduğu yerlerin ise şelale, deniz kenarı, orman ve akarsu çevresi olduğunu söylüyor. BioRelax da sahip olduğu teknolojiyle negatif iyonların kıyafetin üzerinde kalmasına ve mutluluk için gereken dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Polen itici kumaş yaptı

İpekiş yakında polen alerjisi olanlar için de ZeroPolen isimli kumaşı piyasaya sunacak. Polen itici özellik kazandırılan ZeroPolen, tozların kıyafetin üzerinde tutunmasını engelliyor.

Fabrikanın temelini Atatürk elleriyle attı

Türkiye’nin ilk sınai yatırımı olan İpekiş, Atatürk’ün emriyle ipekböcekçiliğini geliştirmek için Bursa’da kuruldu. 1925 yılındaki temel atma törenine katılan Atatürk, 1933 yılında fabrikayı ziyaret ettiğinde ise anı defterine “İpekiş Fabrikası’nda gördüklerimden çok sevinç duydum” yazmıştı. 1950’lerde üretimini yünlü kumaşa kaydıran İpekiş Türkiye’nin ilk tekstil ihracatçısı, ilk reklamvereni ve ilanlarında kadın kullanan (Keriman Halis) ilk şirketi oldu. 1991 yılında Tarman Grup’un satın aldığı İpekiş halen Bursa’daki ilk fabrikasında bulunuyor.

Haberin Devamı