Gazete Vatan Logo

Bu bölgede metrekare 3800 liraya yükseliyor

İstanbul'da yatırım için elverişli bölgeler ön plana çıkıyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, satış ve kira fiyatlarının İstanbul gayrimenkul piyasası ortalamasının altında seyretmesi Beylikdüzü’nü hem oturum, hem de yatırım merkezi haline getiriyor. Son 4 yıl içinde geniş yaşam alanları ve sosyal imkanlara sahip nitelikli ve markalı konut projelerin hızla arttığı ilçede, ortalama konut fiyatları 1.800 TL/m2 ile 3.800 TL/m2 arasında değişiyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme İş Geliştirme Direktörü Zuhal Balsarı, İstanbul’un göç alan ilk 10 ilçesi arasında yer alan, birçok bölgeye göre daha düzenli ve planlı gelişim gösteren Beylikdüzü’nün, son yıllarda yatırımda öne çıkan bölgelerin başında geldiğini söylüyor. Bölgedeki konut dokusunun genel olarak site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkânları olan projeler olduğunu belirten Balsarı; sitelerde parkın, güvenliğin, açık kapalı havuzların, çocuk bahçelerinin ve otoparkların olmasının yatırımcıya çok cazip geldiğini vurguluyor.

M2 fiyatları 1.800 TL ile 3.800 TL arasında seyrediyor

Haberin Devamı

Beylikdüzü'nün, konut projeleri bakımından sosyo-ekonomik yelpazenin neredeyse tamamına hitap ettiğini belirten Balsarı, ilçede her gelir grubu için tercih edilebilir nitelikte konut stoku bulunduğunu, bununla birlikte bölgenin sosyal olanaklarının da aynı şekilde birçok katmana hitap eder özellikte olduğunu vurguluyor. Balsarı, lüks villa projelerinden sosyal olanaklara sahip nitelikli ucuz konut projelerine kadar, farklı gelir gruplarına hitap eden projelerin yer aldığı Beylikdüzü'nde konut projelerinin genelinde 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğunu ifade ediyor.

İlçe genelinde fiyatların E-5 Karayolu’ndan sahil yoluna inildikçe azaldığını, kuzeye doğru yani E-5 Karayolu’na yaklaştıkça artış gösterdiğini söyleyen Balsarı; “Beylikdüzü bölgesindeki daire birim fiyatlarının E-5 Karayolu cephesine doğru artan bir ivme ile ortalama 1.800 TL/m² - 3.500 TL/m² aralığında değiştiği görülmektedir. Site içindeki markalı konutlarda ise m² satış değerleri ortalama 3.000 TL – 3.500 TL arasındadır. Konutun alanı küçüldükçe m² satış değerinin 3.500 TL - 3.800 TL aralığına yükseldiği dikkat çekmektedir” bilgisini veriyor.

Haberin Devamı

Ulaşım altyapısı hızla tamamlanıyor

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesiyle birlikte bölgede ulaşımın bir ölçüde rahatladığını, buna bağlı olarak konut fiyatlarında artış gözlemlendiğini belirten Balsarı, mevcut metro ağına yeni bir ağın eklenmesiyle Bakırköy - Beylikdüzü hattında raylı sistemin de hayata geçirilerek, Yenikapı - İncirli metro hattına bağlanacağını ve Beylikdüzü - Bakırköy metrosu ile bölge potansiyelin bir kat daha artacağını düşündüğünü söylüyor.