Gazete Vatan Logo

Bu bitki koyun yiyor!

Puya chilensis olarak bilinen dev çiçek, yıllar sonra büyümeye başladı.

Şilinin kurak tepelerinde büyüyen ve dev dikenleriyle tanınan ‘puya chilensis’ adlı bitki, İngiltere’deki bir serada yıllar sonra büyümeye başladı.

Surrey kentindeki Kraliyet Bahçıvanlık Topluluğu Wisley bürosuna ait serada, 15 yıl önce dikilen ‘puya chilensis’in dikenleri büyümeye başladı.

İngiliz bitki bilimciler, dev bitkinin uzunluğu 3 metreyi geçebilen dikenlerinin ilk kez gelişmeye başladığını belirtti.

And Dağları’na özgü olan ‘puya chilensis’ bitkisi, sinekkapan bitkisiyle karşılaştırıldığında ondan çok daha gelişmiş ve daha iyi bir avcı.

Bitkinin ‘koyun yiyen bitki’ olarak adlandırılmasının nedeni, gövdesinin alt kısmındaki uzun dikenlerle vahşi doğada yaşayan hayvanları yakalayabilmesi ve onları açlıktan ölene kadar bırakmaması. Puya chilensis, öldürdüğü hayvanların leşi çürüdükten sonra kendi doğal gübresini elde ediyor ve bu şekilde büyüyor.

İngiliz bitki bilimciler, kötü ününe rağmen korkulacak bir şey olmadığını, bitkiyi ‘sıvı gübre bağımlısı haline getirdiklerini’ belirtti. BBC’ye konuşan Cara Smith, “Doğal diyetiyle beslemeye çalışmamız sorun çıkarabilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Bu bitki koyun yiyor!