Gazete Vatan Logo

Bu bayrağı büyük bir onurla taşıyacağız

Doğan Grubu’nun medyadaki şirketlerinin 916 milyon dolar karşılığında Demirören Medya’ya satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından devir teslim töreni Hürriyet binasında yapıldı. Törende konuşan Yıldırım Demirören ‘Babamız Erdoğan Demirören bize hep ‘Ülkem, bayrağım ve milletim söz konusu ise herşeyimizle varız der’ dedi

Bu bayrağı büyük bir onurla taşıyacağız

Doğan Medya’nın Demirören Medya’ya devir teslimi İstanbul Bağcılar’daki Hürriyet gazetesinin binasında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tören öncesi Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören tarafından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a plaket verildi. Sonra devir teslim törenine geçildi.

Çalışanlar da katıldı

Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, çocukları Erdoğan, Yelda ve Cemal Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve eşi Kıvanç Oktay ile çocukları Sinan ve Murat Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören ve eşi Reyhan Demirören ile çocukları Kaan ve Mina Demirören, Revna Demirören’in annesi Tülay Ulusoy ve kardeşi Alican Ulusoy, Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan’ın da aralarında bulunduğu Demirören grubu yöneticileri ile Doğan grubu yönetici ve çalışanları katıldı.

Haberin Devamı

Törende ilk olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila konuştu.

Fikret Bila, “Türk medyası için çok önemli bir olay iki aile arasındaki bu devir. İki aileyi de tanıyoruz. Hem Türk iş dünyasının hem Türk basınının iki köklü ailesi. 60 yıldır dostlukları, iş arkadaşlıkları olan iki büyük iş adamının liderlik ettiği iki aile. Bu devir teslimin çalışanlarımıza, basınımıza ve iki aileye hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Aydın Doğan’a, Doğan ailesine sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum. Sayın Erdoğan Demirören ve Demirören ailesine de hoş geldiniz diyorum. Hürriyet dünya için de önemli bir yere sahip. Hepimiz burada çalışıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa, dünya bizi izliyor. Dünyada ilk ona giren bir iletişim ağımız var. Türkiye açısından çok önemli bir kurum olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birçok başarıyı kaydedeceğine eminim” dedi.

Törenin sonunda Yıldırım Demirören, Meltem Demirören Oktay ve Tayfun Demirören tarafından Aydın Doğan’a çiçek takdim edildi. Aydın Doğan da Demirören ailesine çiçek verdi. Törenin ardından Aydın Doğan, Demirören ailesi tarafından uğurlandı. Demirören ailesi daha sonra Doğan Medya’yı gezerek çalışanlarla tanıştı.

Haberin Devamı

‘Kendinize ve kurumlarınıza güvenin...’

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören devir teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aydın Bey gibi bir kişinin arkasından konuşmak çok zor. Çok değerli bir kişi. Kişiliği ile de Türkiye’ye damga vurdu zaten. Değerli çalışma arkadaşlarımız, hepinize iyi günler dileyerek ailemize hoş geldiniz diyorum. Sevgili Doğan ailesi ile dostluğumuz yarım asra dayanıyor. Bu devir teslimin iki köklü aile arasında olması bu nedenle sürpriz değil. Demirören ailesi olarak, Doğan ailesinin tüm fertlerine sizler gibi vefalı, çalışkan, mesleğine tutku ile bağlı basın mensuplarını bir araya getirdiği için teşekkürlerimizi sunmayı da bir borç biliyoruz. Demirören grubunun Hürriyet ve Doğan grubuyla yolları ilk kez kesişmiyor, Aydın Bey’in dediği gibi. Belki mesleğe yeni başlayanlar pek bilmiyor ama ömrünü ülkesine, bayrağına ve milletine adamış sevgili babamız Sayın Erdoğan Demirören 1965 yılında Hürriyet Gazete Dağıtım Şirketi’nin Simavi ailesi ile birlikte ortaklarından biriydi. 1979 yılında da Aydın Bey, Milliyet’i satın alırken yine kendisi ortaklardan biriydi. En son 2011 yılında bildiğiniz gibi Milliyet, Vatan gazetesi satışına da burada beraber imza atmıştık. Üzerinde Hürriyet yazan bu bina da kısa zaman önce Milliyet binasıydı. Baktığımızda bu kurumların, ailelerin bir arada olduklarını görüyoruz. Türk medya tarihini yazan bu kalıcı kurumlar. Ve bu kurumlara can veren emekçiler, gazeteciler, yayıncılardır.”

Haberin Devamı

‘Önyargıdan uzak durun’

Yıldırım Demirören sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzerine çok konuşuldu. Gerçekleri yansıtmayan, maksadını aşan spekülasyonlar yapıldı. Bilmenizi isteriz ki, ortak geçmişimizi değerlendirdiğimizde, birlikte sahip çıkacak, tarihimizi de yine birlikte yapacağız. Aklınızda pek çok soru var biliyoruz. Bunların önceden verilmiş yanıtı yok. Birlikte yanıtlayacağız. Bu nedenle sizden tek ricamız önyargıdan uzak durmanızdır. En çok da kendinize ve kurumlarınıza güvenmenizdir. Sevgili babamız Erdoğan Demirören beyefendi bizlere hep şunu söyler: ‘Ülkem, bayrağım ve milletim söz konusu ise biz her şeyimiz ile varız’. Bizler bu bayrağı ve bu gemiyi büyük bir onur ve her ne pahasına olursa olsun bütün aile fertlerimiz ile ve sizlerle birlikte taşıyacağımıza inanıyoruz. Aydın Bey’in sözü ile noktalayalım, kendisi ‘40 yıl dalgalarla boğuştum, gemiyi sağ salim limana ulaştırdım’ dedi. Şimdi büyük denizlere açılma vakti bizde. Bu yolculuğumuzu hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Ömrünü ülkesine, milletine, işine ve ailesine adayan sevgili babamız Erdoğan Demirören beyefendiye, ailem ve kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Sevgili eşime, çocuklarıma, Avukat Fatih Şahin ve ekibine ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Doğan ailesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

DEVİR TESLİM HATIRASI

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Revna-Yıldırım Demirören, çocukları Erdoğan, Yelda ve Cemal Demirören, Meltem Demirören Oktay-Kıvanç Oktay, çocukları Sinan ve Murat Oktay, Reyhan-Tayfun Demirören, çocukları Kaan ve Mina Demirören, Ayhan Bozkurt, Tülay Ulusoy, Alican Ulusoy ve Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal.

İKİ DOSTUN SOHBETİ

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan devir teslim töreninden önce yılların dostluğuyla bir süre böyle sohbet etti.

ÇİÇEKLERLE VEDA ETTİ

Tören sonunda Yıldırım Demirören ve Meltem Demirören Oktay tarafından Aydın Doğan’a çiçek verildi. Aydın Doğan’ı binadan Yıldırım Demirören uğurladı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan

‘Bu binadan ayrılıyorum dostluğumuz sürecek’

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “40 yıl önce bir yolculuğa çıktım. 40 yıl olanı azdır ama 30 yılı aşkın çok dostum, arkadaşım var. Onlardan ayrılmıyorum, sadece bu binadan ayrılıyorum. Yine sizlerin dostunuzum, arkadaşınızım. Mezara kadar dostluğumu, arkadaşlığımı devam ettireceğim. 59 yıl önce Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne kaydoldum. 40 yıla yakın bir süre önce de basın dünyasına adım attım” dedi. Aydın Doğan, “Cuma günü sizlere bahsettim, Demirören ailesine, medya grubunu kendi isteğimle, hiç kimsenin bir baskısı olmaksızın devrediyorum. Yıldırım Bey ile ilk konuşmayı yaptık. Bir, iki, üç, dört konuşma... İkisini gizli tuttuk, holding binasında yaparsak duyulur diye Hilton’da gizli yaptık. Sonra da halka açıkladık. 22 Mart’tan beri halka açıkladık. Bizim yayın grubunun sahibi Demirören ailesi olmuştur” diye konuştu.

Aydın Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “40 yıl evvel bir gemi ile yolculuğa çıktığımı söylemiştim. Gayem o gemiyi bütün dalgalarla boğuşarak, ne kadar çile çektiğimi kimseye göstermeden limana salimen getirmekti. Türk basınının amiral gemisini limana salimen getirdim ve Demirören ailesine teslim ediyorum. Allah’tan temenni ediyorum ki Demirören ailesi bu gemiyi daha uzun yıllar devam ettirecek. Ben de onunla iftihar edeceğim. Hepinizden helallik almıştım, bir daha hakkınızı helal edin. Ben size helal ediyorum. Dostluklarımızın devam etmesi dileği ile hepinizin gözlerinden öpüyorum.”