Gazete Vatan Logo
Magazin Bu bahar makyajla yüzler aydınlanacak

Bu bahar makyajla yüzler aydınlanacak

Baharın tazeliği, rengi ve coşkusu herkesi baştan aşağı sarmaya başlarken; bedeni ve ruhu etkisi altına alan bu güzel enerji makyaj uygulamalarına da yansıyor. Bahar aylarında, önceki senelerde olduğu gibi yine hiç makyaj yokmuş gibi doğal ama kusursuz görünen ciltler, upuzun ve dolgun kirpikler, kalın ve doğal kaşlar, doğal tonlarda rujlarla renklendirilen dudaklar oldukça dikkat çekiyor. Maybelline New York Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu, baharın güzellik trendlerini aktardı

Bu bahar makyajla yüzler aydınlanacak

Bu ilkbaharda makyaj trendleri nasıl şekilleniyor?

Bahar tüm güzelliği ile kendini göstermeye başlarken, doğanın eşsiz renklerini karşılamak için öncelikle abartıdan uzak, doğal ama kusursuz görünümlü bir tene sahip olmak gerekiyor. Kamuflaj trendi, ten makyajında kusursuz görünümü elde etmek için bu sene çok moda. Ciltteki renk eşitsizliklerini dengelemek için uygulanan bu teknik ile fondöten uygulaması öncesinde cildi olabildiğince kusursuz hale getirmek mümkün oluyor. Ciltteki kızarıklıkları nötrleyen yeşil rengi, gözaltı morluklarını dengeleyen turuncu tonlu kapatıcı renkleri ve aydınlatıcı tonları ile öne çıkan yeni Maybelline New York Master Camo Palette, kadınların bu bahar asla yanından ayırmak istemeyeceği ürünlerden.

Cildi eşitlerken nasıl bir fondöten tercih edilmeli?

Fondöten; makyajın temelini oluşturmanın yanı sıra, kusursuz bir cilt görünümünün de anahtarı. Işıl ışıl, pürüzsüz bir cilt ile günün her saati güzelliğini ortaya koymak isteyenler, içerdiği E vitamini ve argan yağı ile cildi nemlendiren ve gün boyunca cildin nefes almasını sağlayan, doğal ama kusursuz görünümlü Maybelline New York Affinitone fondöteni tercih edebilir. Maske görünümü yaratmayan hafif dokusuyla cilde tazelik kazandıran Affinitone fondöten baharın kurtarıcısı oluyor. Bir makyaj süngeri, fırça ya da parmak uçları ile az miktarda uygulanacak fondöten, makyajın bazı için yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Yoğun göz makyajından uzak durun!

Yüzde ışıltı sağlamak için nasıl bir teknik uygulanmalı?

Aydınlık ve parlak cilt görünümünü sağlayan “Strobing” tekniği son yılların en önemli trendi. Kadınlar da bir süredir bu parlaklıktan vazgeçemiyor. Strobing, yüzde ışığın doğal olarak vurduğu alanları aydınlatıcı yardımı ile güçlendirerek cildin doğal ışıltısını öne çıkarmak ve daha aydınlık bir cilt görünümü elde etmek anlamına geliyor. Bu teknikte doğal görünüm çok önemli. Ancak Strobing tekniğini uygulamak gözüktüğü kadar da kolay değil. Ten rengine göre bir uygulamala yapmalısınız. Beyaz tenli kadınların gümüş yansımalar içeren açık şampanya tonlu aydınlatıcıları, buğday ve esmer tenli kadınların ise altın-bronz yansımalı aydınlatıcıları tercih etmesi gerekir. Bahar makyajının en göz alıcı noktası olmaya aday olan Strobing uygulaması için ürünü; elmacık kemiklerinin üstüne, yüzün orta kısmına, burun kemiğinin üstüne, dudak üstüne, kaş kavisinin altına ve göz pınarına uygulayarak bu bölgeleri vurgulamak yeterli oluyor. Eğer tüm ciltte aydınlık bir görünüm isteniyorsa; sıvı formdaki bu aydınlatıcı fondötenle karıştırabilir, ya da tüm cilde baz olarak da uygulanabilir.

Haberin Devamı

Bu baharda göz makyajında renk olarak neler tercih edilmeli?

Bahar aylarında yoğun göz makyajı yerine; gözler sade bırakılmalı ya da bahara yakışan doğal pembe, bronz, kahverengi tonlarında farlar ile göz kapaklarına hafif bir renk verilmeli. Ayrıca günün tüm yorgunluğunu dışarıya yansıtan göz bölgesi için, bu bölgedeki tüm kusurları kapatabilen bir kapatıcı kullanmak gerek. Tercih edilen çok yoğun yapılı ve ağır kapatıcılar, göz çevresinde daha yorgun bir görünüm oluşturabilir. Ancak bir diğer önemli uygulama kirpiklere yoğun, dolgun, uzun bir görünüm verecek maskara olmalı. Etkileyici kirpik görünümü için; yelpaze etkisi ile kirpikleri tek tek ayıran, kirpiklerde yoğun, dolgun ve simsiyah bir görünüm oluşturan bir maskara tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Dudaklar nude renginde

Trend ruj rengi olarak neyi önerirsiniz?

Bu sezon farklı ve orijinal tonları dudaklarda çok sık göreceğiz. Turuncular, griler, morlar, kırmızılar, capcanlı pembeler sezonun en dikkat çekenleri arasında! Tabii ki canlı tonların dışında nude ve toprak tonlarını da unutmamak lazım. Bu sezon makyaj uygulamalarında dudaklar, baharın sıcak toprak renklerine kendini teslim ediyor. Bu trend için açık tenliler, bordoya dönük koyu kahve ya da beje dönük açık kahveyi; buğday tenliler ise, kahverenginin orta açıklıktaki tonlarını tercih edebilir…