Gazete Vatan Logo

Bu asrın Nene Hatunu’sun

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde vekillere verdiği iftarda konuştu: İngiltere’de PKK yandaşlarının zorla elinden almaya çalıştığı Türk Bayrağını canı pahasına koruyan kadını aradım. ‘Sen bu asrın Nene Hatunu’sun dedim, tebrik ettim. Olay bu kadar net...

Bu asrın Nene Hatunu’sun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin milletvekillerine verilen iftara katıldı. Erdoğan iftarın ardından yaptığı konuşmada, İngiltere’de terör örgütü PKK yandaşlarının elinden Türk Bayrağını almaya çalışan kadını arayarak teşekkür ettiğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Zeytin Dalı dünyaya ders

Ocak ayında ülkemiz için hayati bir adım daha attık. Suriye sınırı boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenlere Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattık. Ülkemizin güneyindeki bu koridoru hallaç pamuğu gibi attık. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu operasyonu dünyaya ders olacak bir şekilde tamamladık. Sadece Afrin’de bugün itibarıyla 4 bin 464, Kuzey Irak’ta 403 ve yurt içinde de 350 teröristi etkisiz hale getirdik.

Çağrı MHP’den gelince...

Erken seçim fısıltısı adeta tüpten çıkan macun gibidir. Bizim bu konularda nasıl hassasiyet gösterdiğimizi siz de çok iyi biliyorsunuz. Erken seçim çağrısı ittifak yaptığımız partiden gelince, bu durumu değerlendirdik. Sayın Bahçeli’nin çağrısından sonra kapsamlı bir çalışma sonrasında bu konuyu ele aldık ve 24 Haziran’da seçim gününü milletimize açıkladık.

Haberin Devamı

Listeler pazartesi YSK’da

Benim gözümden 26. dönem TBMM Birinci Meclis’ten sonra ikinci kurucu meclistir. Sizler daha bismillah derken Türkiye’yi kaostan kurtardınız. Sizler darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Kurucu sıfatını sizler hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek? Önümüzdeki pazartesi aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Salı gününden itibaren tüm arkadaşlarımız sahaya inecek. Bu bayrağı dün başka arkadaşlarımız taşıyordu, bugün sizler taşıyorsunuz, yarın başka arkadaşlar taşıyacak.

Bu bir bayrak değişimi

24 Haziran’dan zaferle çıkmamak için bir sebep göremiyorum. Kamuoyu araştırmalarımız, gayet iyi. Her bir arkadaşımın vereceği katkıya ihtiyacımız var. Bir sonraki seçimdeki bayrak değişiminde kendini yenilemiş tazelemiş arkadaşlarımızı tekrar göreve davet etmemiz gerekecek. Sizden ricam enerjinizi taze tutup göreve her an hazır olmanızdır. Partilerde yapılan görevler bayrak değişimidir. Bu süreçte aramıza yeni arkadaşlarımız da katılacaktır.’

Haberin Devamı

‘Bayrağı imansıza kaptırmadı’

Bugün çok duygulandım. O da malum İngiltere’de gittiğimiz gün orada PKK’lılar gösteri yapıyor. Tabi bu arada, bizi sevenler de orada, onlar da PKK’lıların karşısına dikiliyor. Bayrağı ile elinde oraya gelen kardeşlerimizin birinden bayrağı almak isteyen bir kitapsız, imansız çıktı ama o hanım kardeşimiz, bayrağını ona kaptırmadı. Bayrağımızı İngiliz polisinin önünde çekti ve aldı. Bugün (dün) kendisini telefona aradım ve tebrik ettim. Sen bu asrın Nene Hatunusun, Şerife bacısısın dedim. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. İşte bu PKK’lı dediğiniz benim Şerife bacıma, Nene Hatunum’a bakın söz geçiremiyor.

Bayrağımızı vermedi...

İngiltere’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek isteyen Türk vatandaşları, Londra’da Türk bayraklarıyla caddelere inince, ülkede yaşayan PKK yandaşları da protesto için bölgeye gitti. Bu sırada ellerinde Türk bayrağı olan herkese saldırmaya kalkışan PKK’lılar, elinde Türk bayrağı olan bir kadının üzerine saldırdı. Ama o kadın, bayrağını almaya çalışan teröristlerle mücadele etti, bayrağı teslim etmedi.

Haberin Devamı