Gazete Vatan Logo

Bu afişi çok sevdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Güzel bir afiş var orada...

Çok sık rastladığım bir afiş. ’Memleketi soydum, baş ucuma koydum, ben bir Anayasa uydurdum’ diye...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi Recep Bey, siyasete atıldım, Genel Başkan oldum. Yedi göbeğimizi araştırıyor. ’7 göbeğimi değil, Akşehir’e kadar 777 göbeğimi araştır, araştırmazsan namertsin’ diyorum. Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Böyle eğitim aldık, böyle terbiye gördük Recep Bey" dedi.

Konya’nın Yunak ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Daha sonra konvoy eşliğinde ilçe merkezine gelen Kılıçdaroğlu, burada CHP otobüsünün üzerinden halka hitap etti.

Son 3 yıldır, mazot başta olmak üzere, girdi maliyetleri artmasına rağmen buğday fiyatında artış olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde mazotta ÖTV’yi çiftçi için kaldıracaklarını söyledi.

Siyasette, yırtık ayakkabıyla siyasete atılan, sonra havuzlu villada oturan siyaset adamı olmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


















"Biz sizin gibi olacağız. Sizin gibi yaşayacağız, havuzlu villalarda oturmayacağız. Siyasette zenginleşmeyeceğiz. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka hizmet etme aracıdır. Siyaset ülkeye hizmet etmektir. Biz zenginleşmedik, çalıştık, çabaladık. Ama birileri zenginleşti, biz çalıştık onlar zenginleşti. Niye zenginleşiyorlar. Alın teriyle kazanıyorlarsa itirazımız yok. Ama birlerinin alın terini sömürüp zenginleşiyorlarsa kusura bakmasınlar. İnancımızda ’kul hakkı yemeyin’ diyor. Kul hakkı yiyen adamların siyasette ne işi var diye sormayacak mıyız? ’Yetim hakkı yiyenlerin siyasette ne işi var?’ diye sormayacak mıyız? Bunu sormamız lazım. Söz veriyoruz kul hakkı yemeyeceğiz ve yiyenlerden de hesap soracağız."

Referandumun yaklaştığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Niye dokunulmazlığı getirmiyorlar. Bir insanın boğazından aşağı haram lokma inmemişse dokunulmazlığı getirirler. Getirsinler dokunulmazlığı neden korkuyoruz. Birileri dokunulmazlığı getirmiyorsa bilin ki birşey vardır. Bilin ki kul hakkı yemiştir. Yolsuzluk yapmıştır. Bilin ki birilerinin alın terini sömürmüştür" dedi.

"TUZLUKÇU CHP’NİN KONYA’DAKİ NAZAR BONCUĞU"

Yunak’taki ziyaretinin ardından Konya’nın Tuzlukçu ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, burada Tuzlukçu Belediye Başkanı Mustafa Sak’ı makamında ziyaret etti.

Belediye binasının balkonundan halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Tuzlukçu’nun, CHP’nin Konya’daki nazar boncuğu olduğunu, bu nazar boncuklarını seçimlerde artırmak istediklerini belirtti.

Anayasanın toplumsal uzlaşmayla ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayarakçıkarılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Fakat bu Anayasa sadece ve sadece Recep Bey’in derdini çözmek için getirildi. Recep Bey hesap vermesin diye getiriliyor. Ama size söz veriyorum yetim hakkı yiyen, kul hakkı yiyen kimse gidecek hesabını verecek. Recep Bey gidicidir. İnşallah sizin oylarınızla, sizi yolcu edeceğiz" dedi.

"PARTİZANLIK YAPAN VALİ VE KAYMAKAMLARI GÖREVDE TUTMAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Akşehir Anıt Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Akşehir’de olmaktan son derece mutlu olduğunu, Akşehir’in atalarının yattığı yer olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ilçenin hem Osmanlı tarihinde hem de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.

"Bazı münafıklar demişler ki Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olunca Akşehir’i il yapmayacak" diye konuşan Kılıçdaroğlu, Akşehir’e il olma sözü verdi.

Akşehir’e daha önce bürokrat olarak geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Her ne kadar Recep Bey hakir olarak görse de, devirdiği çamın farkına vardı. Şimdi ’geriye doğru nasıl düzeltirim’ diyor. ’Efendim’ diyor ’sen CHP’de memursun’ diyor. CHP devlet dairesi mi.. Ne söylediğini bilmez hale geldi. Recep
Bey’in ezberini de kimyasını da bozacağız. Allah’ın izniyle daha sonra düzenini de bozacağız. Siyasete gireceksin, kul hakkı yiyeceksin, işçinin köylünün, çiftçinin hakkını yiyeceksin, Üsküdar’da havuzlu villada oturacaksın, bu kardeşin senden hesap sormayacak. Kiraza geleceğiz. Kiraz dalda, Recep Bey havuzlu villada. Ülkenin derdi var. Ben burada ’kiraz’ dedim. ’Akşehir’e gitmiş orada kirazdan bahsetmiş, kirazla Anayasa’nın ne ilgisi var’ diyecek. Resmi daireleri kapatıp miting yapacaklar. Mitingler kalabalık gözükecek. Bu ahlaki değil. Hem ahlaktan söz edeceksin hem de devletin bütün imkanlarından yararlanacaksın. CHP’nin iktidarında bir vali böyle bir şeye cüret etsin onu hemen görevden alacağız. O işi yapan yani partizanlık yapan valiler ve kaymakamları da
tutmayacağız. Dürüst çalışıyorsan çalışırsın, sen devletin memurusun. Senin görevin Recep Bey’e değil, vatandaşa hizmet etmektir."

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin çiftçinin, emeklinin, işçinin sorununu çözmediğini dile getirerek, "Anayasa değişikliği Recep Bey’in sorununu çözüyor" dedi.

"Kul hakkı yemek, yolsuzluk yapmak" günah mı diye vatandaşlara soran ve "günah" yanıtını alan Kılıçdaroğlu, miting alanını dolduran kalabalığa "o zaman bu Anayasa değişikliğine ’hayır’ diyeceksiniz" diyerek çağrıda bulundu.

"7 GÖBEĞİMİ DEĞİL, AKŞEHİR’E KADAR 777 GÖBEĞİMİ ARAŞTIR"

Yeni ve düzgün bir Anayasa sözü veren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Demokratik bir Anayasa, özgürlüklerin genişlediği, dokunulmazlıkların olmadığı, hırsızların hesap verdiği, YÖK’ün kaldırıldığı, milli eğitimin özgürleştirildiği bir Anayasa sözü veriyorum. Üniversitelerin konuştuğu, her
türden düşüncenin özgürce dile getirildiği bir Anayasa sözü veriyoruz. Güzel bir afiş var orada... Çok sık rastladığım bir afiş. ’Memleketi soydum, baş ucuma koydum, ben bir Anayasa uydurdum’ diye... Memleketi soydular, köşeyi döndüler, yolsuzluk yapanların sırtını sıvazladılar. Haşhaşa ve pancara da kota getirdiler. Niye kota getirdiler. Birileri istediği için. Rahmetli Bülent Ecevit’i
hatırlıyorsunuz değil mi? ’Ben ekerim’ dedi. ’Benim ülkem, benim toprağım, ben karar veririm’ dedi. Aynı şeyi yapacağız. Benim ülkem, benim toprağım, benim insanım para kazanacak, birilerine Türkiye’yi peşkeş çektirmeyeceğiz."

İktidar olunca yatağa aç giren hiç kimsenin kalmadığı bir Türkiye sözü veren Kılıçdaroğlu, " Şimdi Recep Bey, siyasete atıldım, genel başkan oldum. Yedi göbeğimizi araştırıyor. ’7 göbeğimi değil, Akşehir’e kadar 777 göbeğimi
araştır, araştırmazsan namertsin’ diyorum. Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Böyle eğitim aldık, böyle terbiye gördük
Recep Bey" diye konuştu.

RECEP BEY SEN ÜSKÜDAR’DA HAVUZLU VİLLA YAPTIRDIN. 1 TANE DEĞİL, 5 TANE. ETRAFINI NEDEN ÇİFT DUVARLARLA ÖRDÜRDÜN? MİLLETTEN NİYE KORKUYORSUN? MÜBAREK ÇİN SEDDİ YAPIYOR. RECEP BEY İSTİRHAM EDİYORUM O VİLLALARI MEDYAYA, MİLLETE AÇSANA. BİR BAKALIM ONLARIN İÇİNDE NE VAR?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Bey sen Üsküdar’da havuzlu villa yaptırdın. 1 tane değil, 5 tane. Etrafını neden çift duvarlarla ördürdün? Milletten niye korkuyorsun? Mübarek Çin Seddi yapıyor. Recep Bey istirham ediyorum, O villaları medyaya, millete açsana... Bir bakalım onların içinde ne var?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ilgın’da vatandaşlara hitap etti. Siyasette düzgün bir sayfa açacaklarını ve bu millete hizmet edeceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, tek amacının millete hizmet etmek olduğunu belirtti.

"Millet, esnaf, işçi, çiftçi ve emekli hayatından memnun mu" diye soran ve "hayır" yanıtını alan Kılıçdaroğlu, "Peki bu düzende kim hayatından memnun? Esnafı, işçisi, köylüsü, emeklisi memnun değil. Bu düzenden Recep Bey ve yandaşları mı memnun? Siz ’evet’ dedikçe Ankara’dan Recep Bey duyuyor ve ezberi bozuluyor. Size söz veriyorum uykuları kaçacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçiyi aşağıladığını, hor gördüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çiftçiye ’ananı da al git’ diyor. Bir başbakan bunu söylüyorsa bize düşen bir şey var, anamızı, bacımızı, kardeşimizi, komşumuzu alacağız bizi hor gören Recep Bey’e sandıkta dersini vereceğiz. ’Fakir fukara, garip gureba, din iman’ diyordu ama bir baktık ki köşeyi dönmüşler. Din iman eyvallah, başımızın üstüne, fakir fukara başımızın üstüne... Peki millet fakirleşiyor sen zenginleşiyorsun. Bu milletin haline dönüp bakıyor musun? Bir Anayasa getiriyorlar. Kimin derdini çözüyor? Esnafın, köylünün, emeklinin derdini çözen bir madde var mı? Ama kul hakkı yiyenlerin yargıdan kaçması için bir düzenleme var. Peki siz buna ’evet’ diyecek misiniz? Eğer biz güçlü olursak, bölünmezsek yenemeyeceğimiz güç yok. Şurada bir pankart görüyorum. ’6 kilo buğday 1 litre mazota, 8 kilo arpa 1 litre mazota, 30 kilo pancar 1 litre mazota eşit onun için ’hayır’ diyorum’ yazıyor. Anayasa’ya değil, AKP’ye de ’hayır’ diyeceğiz."

"BU MİLLETİN KEMAL’İYİM"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın sadece çiftçileri hor görmediğini memurları da hor gördüğünü iddia ederek, şöyle devam etti:

"Sözde benimle alay edecek. ’Memur Kemal efendi’ diyor. Ben işçiyim, memurum, çiftçiyim ben bu milletin Kemal’iyim Recep Bey. Bize ’Aynaya baksın’ demiş. Sözünü tuttum aynaya baktım, o aynada emekli, memur, esnaf, işçi, çiftçi Kemal’i gördüm. Ben soruyorum sen aynaya bakacak mısın, aynaya bakmaya yüzün var mı? Aynaya baktığı zaman kimleri görecek? Kalpazanları, ihaleye fesat karıştıranları, hayali ihracatçıları, işçiyi, çiftçiyi memuru hor görenleri görecek. Onlar halkın adamları olmazlar. Onlar siyasete yırtık ayakkabı ile katılıp köşeyi dönenlerdir. Recep Bey sen Üsküdar’da havuzlu villa yaptırdın. 1 tane değil, 5 tane. Etrafını neden çift duvarlarla ördürdün? Milletten niye korkuyorsun? Mübarek Çin Seddi yapıyor. Recep Bey istirham ediyorum O villaları medyaya, millete açsana. Bir bakalım onların içinde ne var? Acaba onları kaça mal ettin? Bunları yaparken o parayı nereden buldun?"

Daha sonra Doğanhisar ilçesine geçerek burada da halka hitap eden Kılıçdaroğlu, bu ilçeye ilk kez geldiğini ve son derece mutlu olduğunu söyledi.

"Başbakan Kemal" sloganlarına "Recep Bey’in deyimiyle bu memur, emekli, işçi, esnaf, çiftçi kardeşiniz buraya inşallah başbakan olarak gelecektir" diye karşılık veren Kılıçdaroğlu, hayatında hiç kimseyi hor görmediğini söyledi.

"O TİCARET SİCİLİ GAZETESİNİ YAKASINA ASACAĞIM"

Birilerinin inançları ve birilerinin de etnik kimliği sömürdüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, buna izin vermeyeceklerini, Allah ile kul arasına girmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Vatandaşın sorunlarıyla ilgileneceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, ’Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur’ dedi. Elimizi vicdanımıza koyalım. Bir anne baba çocuğunu niye okula gönderir? Daha iyi iş bulsun, daha iyi imkanlara kavuşsun, yeri zamanı geldiğinde bizim de yanımızda olsun diye okula gönderir. Çocuk üniversiteyi bitirdi, işsiz. Ama Recep Bey böyle diyor. Gözünü sevdiğimin Recep Bey’i herkesin çocuğu sizinkiyle aynı imkanlara mı sahip? O yüzden Başbakan’ı size havale ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Mart 2004’te gazeteci Murat Çelik’le yaptığı röportajda "Aldığım aylıkla geçinemiyorum, emekli aylığı da düşük o yüzden şirket kurmak zorunda kaldım" dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakan o koltukta otururken ilk kez şirket kurmuştur. Diyorsa ki ’şirket kurmadım’ o Ticaret Sicili Gazetesi’ni yakasına asacağım. 10 bin lira alıyor. 10 bin lirayla geçinemiyor. Taksi, dolmuş, uçak, helikopter parası vermiyor. Çocukları ABD’de okudu, onları da bir iş adamı karşıladı. Eğim masrafı da yok. Sen 10 bin lira alıyorsun, hiçbir masrafın yok, geçinemiyorsun. Peki burada Doğanhisar’da 500-600 lira alan bir adam nasıl geçiniyor? Ankara’da ben gövdeyi silkeliyorum, siz de burada dallarını silkeleyin. Hani sen yırtık ayakkabı ile siyasete girmiştin? Ben de siyasete girmeden önce çalışıyordum. Sayın Başbakan’dan iki kat fazla maaş alıyordum. Benim aldığım para belli, mal varlığım belli. Senin aldığın para belli, mal varlığın belli değil. Kul hakkı yemeyen adam hesap vermekten korkar mı? "

HOLDİNGZELERE DEĞİNDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşehir’in ardından Ilgın İlçesi'ne geçti. Burada halka hitap eden Kılıçdaroğlu holdingzedelere değindi. Kılıçdaroğlu, “Holdingzedelerden ne kadar para çarpıldı, biliyormusunuz? 8 milyar dolar. Milletin alın terini sömüren, alın terini yiyen onların kursaklarında kalsın. 8 milyar dolar, yurt dışındaki işçilerimizin alın terinden çalınıp, holdinglere yatırılan paralar, insanın vicdanını sızlatmaz mı?” dedi.

‘HİÇ KİMSEYİ HOR GÖRMEDİM’

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Doğanhisar İlçesi’ne geçerek halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, hayatında hiç kimseyi hor görmediğini belirterek, “Herkesi başımın üstünde taşıdım ve taşımaya da özen gösteririm. İnsan, inançlarıyla, düşünceleriyle ve etnik kimliğiyle Allah’ın yarattğı en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır. İnsana böyle bakarım. Birileri geldi, sizlerin inançlarınızı sömürdü. Birileri geldi, insanların etnik kimliğini sömürdü. Buna izin vermeyeceğiz. Size şunu söyleyeyim, Allah ile kulun arasında hiç kimsenin girmeye ne hakkı vardır, ne yetkisi vardır” dedi.

‘BAŞBAKANI ÇOCUKLARI İŞSİZ OLANLARA HAVALE EDİYORUM

Üniversite mezunlarının işsiz olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, ailelerin çocuklarını, daha iyi iş bulmaları, iyi bir evlilik yapmaları, daha iyi imkanlara kavuşması ve kendilerinin dar gününde çocuklarının yanlarında olması için üniversiteye gönderdiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Recep bey, dedi ki; ‘üniversiteyi bitiren herkesin çocuğu iş bulacak diye bir kural yok.’ Sevgili Recep bey, gözünü sevdiğim Recep bey, herkesin çocuğu ile senin çocuğun aynı şartlara tabi mi? Herkesin çocuğu gemi sahibi, şu bu sahibi mi? Siz çocuğunuzu zor bela yetiştiriyor, boğazından kesiyorsunuz, üniversiteye gönderiyorsunuz ve Başbakan’ın söylediğine bakın. Başbakan’ı size havale ediyorum. Çocukları işsiz olanlara havale ediyorum.”

‘10 BİN LİRA MAAŞLA GEÇİNEMİYOR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 bin TL maaş aldığını ve 2004 yılı Mart ayında bir gazeteci ile yaptığı röportajında aldığı aylıkla geçinemediği, emekli maaşınında düşük olduğu ve geçinemediği için şirket kurduğunu söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan, Başbakanlık koltuğunda otururken şirket kurmuştur. Bunu da sizin vicdanınıza havale ediyorum. Şirket kurmadım derse, vallahi söz veriyorum o ticaret sicili gazetesini Recep Bey'in yakasına asacağım” dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aldığı maaşla geçinemediği ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Başbakan 10 bin lira alıyor. 10 bin lira ile geçinemiyor. Başbakan, taksi parası verir mi, dolmuş parası verir mi, uçak parası, helikopter parası verir mi? Çocukları Amerika’da okudu, onların masrafını da bir işadamı karşıladı. Eğitim masrafı oldu mu? Elinizi vicdanınıza koyun. Sevgili Başbakan 10 bin lira alıyorsun, hiçbir masrafın yok, geçinemiyorum diyorsun. Doğanhisar’da ayda 500- 600 lira emekli aylığı alanı hiç düşündün mü? Vicdanına sordun mu, vicdanın sızladı mı? Tüm masrafları karşlıyor bir ay geçinmeye çalışıyor, bunu hiç düşündün mü? İkide bir doğru söylemiyor diyorlar. Ben doğruları söylüyorum. Eğer buna da doğru demezsen o gazete küpürünü alıp diğer yakasına asacağım.”

YAŞ KARARLARI İÇİN “BENİM İSİMLERLE PROBLEMİM YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya gezisi öncesi otobüste gazetecilerin Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ve yaşanan sürece ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdardoğlu, atamalarla ilgili ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak, “Krizin aşılmasına sevindim. Benim isimlerle ilgili bir problemim yok, ancak yargının bağımsız olmadığını herkes biliyor, hükümetin kriz yaratma alışkanlığı var. Bu alışkanlığı bu kez de yargıyı kullanarak yapmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı