Gazete Vatan Logo

Bu 4 peynire dikkat

Peynir en önemli süt ürünlerinden biri olması itibariyle en sağlıklı besinlerden biri olarak bilinse de peynirle ilgili atlanan birçok detay var.

Bu 4 peynire dikkat

Peynir en önemli süt ürünlerinden biri olması itibariyle en sağlıklı besinlerden biri olarak bilinse de peynirle ilgili atlanan birçok detay var. Özellikle ambalaj içerisinde satışa sunulan işlenmiş peynirler içeriğinde barındırdığı yoğun tuz, şeker ve yağ oranıyla oldukça tehlikeli.

- İşlenmiş peynir: Son birkaç yıldır market raflarında görmeye alışılan ve daha çok tost peyniri olarak satılan peynirler, aslında ‘peynir’ değil. Çoğunlukla ‘fast food’ ürünlerinde karşılaşılan bu peynirler, içeriğindeki hastalığa yol açan yoğun fosfat nedeniyle uzmanlar tarafından önerilmiyor.

- Yağı azaltılmış peynir: Sadece peynirler için değil yağ oranı azaltılmış tüm ürünler için dikkatli olunmalı. ‘Yağı azaltılmış’ ibaresiyle satılan çoğu ürüne, yağ oranını dengeleyebilmek için birçok katkı maddesi ekleniyor.

- Tuzu azaltılmış peynir: Özellikle ABD’de satılan tuzu azaltılmış peynirler, yağı ve şekeri azaltılmış etiketiyle satılan ürünlerle aynı içeriğe sahip. Gıda endüstrisi eğer bir ürünün içinde azaltılmış ya da artırılmış bir maddeden söz ediyorsa, dengelemek için daha fazla katkı kullanır.

Haberin Devamı

- Krem peynir: Bol miktarda tatlandırıcı, şeker, yağ ve katkı maddesi içeren krem peynirlerden kesinlikle uzak durulmalı. Peynir gibi masum bir besin olarak satılan bu ürünler süt ürününden çok şeker içeriyor.