Gazete Vatan Logo

Brüksel saldırganları için ABD daha önce uyarıda bulunmuş

Brüksel'deki saldırılarını gerçekleştirdiği belirtilen Bakraoui kardeşlerle ilgili Türkiye'den sonra ABD'nin de daha önce uyarıda bulunduğu belirtildi.

Brüksel saldırganları için ABD daha önce uyarıda bulunmuş

ABD'li terörle mücadele yetkililerinin, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki havaalanı ve metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarını gerçekleştirdiği belirtilen Bakraoui kardeşlerle ilgili daha önce uyarıda bulunduğu ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Brüksel'deki teröristlerden bir tanesi daha önce Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz teröristtir. Belçika o teröristi serbest bıraktı." ifadelerini kullanmıştı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, terörle mücadele yetkilileri, Brüksel'de salı günü meydana gelen terör saldırılarının failleri olarak belirtilen İbrahim ve Halid el-Bakraoui kardeşler hakkında daha önceden uyarıda bulundu.

PASKALYA BAYRAMI'NDAN SONRA SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRECEKMİŞ

Saldırganların aslında eylemlerini Hristiyanlığın en büyük bayramı sayılan Paskalya Bayramı'nın sonrasındaki gün yapmayı planladığı belirtilen haberlerde, Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam'ın yakalanmasının bu planı erkene çektirdiğine dair iddialara yer verildi.

Haberin Devamı

SALDIRININ GÜNÜNÜ BİLE VERMİŞ

İsminin açıklanmaması isteyen bir güvenlik yetkilisi de Abdüsselam'ın yakalandıktan sonra soruşturmacılara "gelecek pazartesi günü saldırı planlandığını açıkça ilettiğini" söyledi.

PARİS SALDIRISINDA DA ROL ALMIŞ

Halid el-Bakraoui'nin ayrıca, geçtiğimiz kasım ayında Paris'te 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştirilmesinde de rol aldığı aktarılan haberlerde, terör örgütü IŞİD militanlarının son birkaç ay içinde saldırı gerçekleştirecekleri birçok noktayı belirlediği iddia edildi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Brüksel'de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, en az 260 kişi yaralanmıştı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

SALDIRIYI BAKRAOUİ KARDEŞLERİN İŞLEDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Belçika Federal Savcısı Van Leeuw, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim el-Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid el-Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

TERÖR ALARMI VERİLMİŞTİ

Saldırıları IŞİD üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarılmıştı.