Gazete Vatan Logo

Brett McGurk hakkında suç duyurusu

Fetullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), terör örgütüne silah sevkiyatı ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs iddiasıyla ABD vatandaşı Brett McGurk hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Brett McGurk hakkında suç duyurusu

TAY-DER, ABD vatandaşı Brett McGurk hakkında anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, başka bir düzen getirmek için hazırlık yapmaya teşebbüs, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye yönelik hazırlık içerisinde bulunmak iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı delaletiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TAY-DER, PKK-PYD-YPG silahlı terör örgütleriyle birlikte hareket eden, bölgede organizasyonları yapan ve silah sevkiyatını koordine eden şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmasını, bu kararın Güneydoğu'da bulunan 2. Ordu Komutanlığına tebliğ edilmesini, Kuzey Irak ve Suriye hattında bulunan şüphelinin yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi ve hakkında ilgili sevk maddeleri gereğince kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etti.

MCGURK, PYD'Lİ TERÖRİSTLERDEN PLAKET ALMIŞTI

Barack Obama döneminde DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi olan ve Trump yönetiminde de geçici olarak bu görevini devam ettiren Brett McGurk, PYD'nin Kobani'deki kamplarını ziyaret etmesi ve ziyaretlerden birisi sırasında PYD'li teröristlerden plaket alması tepki toplamıştı.

Haberin Devamı