Gazete Vatan Logo

Bozuk kamyonda 10 bin fünye ele geçirildi

Bozuk kamyonda 10 bin fünye ele geçirildi

ŞANLIURFA’nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale’de, jandarma ekiplerinin tamir edilen plakasız kamyonda şüphe üzerine yaptığı aramada 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil ele geçirildi. Bir süre önce YPG denetimine götürülmek istendiği ileri sürülen fünye ve fitillere el konulurken, gözaltına alınan 4 Suriyeli’nin ise Akçakale’deki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kaldığı ortaya çıktı.

Akçakale’nin karşısında bulunan ve kısa süre önce IŞİD kontrolünden YPG denetimine geçen Suriye’nin Telabyad ilçesi sınırındaki Arıcan Mahallesi’nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, dün sabah saatlerinde bir kamyonun tamir edildiğini fark etti. Jandarma ekipleri yaklaştıkları kamyonun plakasız olduğunu fark edince şüphelenerek arama başlattı. Yapılan aramada kamyonun kasasındaki saman balyalarının altındaki kutularda 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil ele geçirildi. Fünye ve fitile el koyan jandarma, kamyonun yanında bulunan ve tamir için geldiğini söyleyen Muhammet Sait A. ile Suriye uyruklu Abdülhakim M., Abdulselam M., Ekrem H. ve Midrat H.’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

KAMYON SAHİBİ DE GÖZALTINA ALINDI

İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüphelilerden Muhammet Sait A., Akçakale’de tamircilik yaptığını ve kamyonu tamir için gittiğini söyleyerek Suriyeliler ve fünyelerle ilgisinin olmadığını söyledi. Jandarma bu arada kamyonun motor numarasından plakasını saptadı ve sahibi olan Hasan B.’yi de gözaltına aldı. Hasan B. ise sorgulamasında kamyonu 3 ay önce 5 bin lira karşılığında Suriyeli bir kişiye sattığını söyledi.

ŞÜPHELİ SURİYELİLER ÇADIR KENTTE KALIYORLAR

Jandarmanın gözaltına aldığı Suriye uyruklu 4 kişinin ise ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığındıktan sonra Akçakale’de bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kaldıkları belirlendi. Jandarmaya sadece fünye ve fitilleri Suriye’nin Telabyad kentine götürmek istediğini söyleyen Suriyeli şüpheliler, kime ya da ne için götürdüklerine dair ise bilgi vermedi.

Sorgulamaları devam eden şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan jandarmanın el koyduğu fünyelerin ise kontrollü olarak imha edileceği kaydedildi.