Gazete Vatan Logo

Bozdağ'dan flaş açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Trump’ın sözleriyle ilgili, "Açıklamanın arazideki somut yansımalarını görmemiz lazım. Verilmiş olan silahlar, YPG'den hemen alınmalı. Bu sözün takipçisi olacağız" dedi.

Bozdağ'dan flaş açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesini 'dönüm noktası' olarak tanımladı.Bozdağ, Türkiye'nin Trump'ın daha fazla silah verilmemesi yönündeki sözlerinin takipçisi olacağını belirtirken, YPG'ye verilen silahların da geri alınması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, Reza Zarraf davasına ilişkin şunları söyledi:

Bu dava tamamen siyasi bir davadır. Reza Zarraf davası çok net bir şekilde tartışmasız Türkiye'ye kumpastır. Dosya'da geçerli bir delil yok. FETÖ ile ABD işbirliği yapıyor. Burada hedef Türkiye'dir. ABD'de bu yargılamayı yapanlara soruyorum, sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi? Hukuki dayanaktan yoksun olan bu davanın düşürülmesi veya sonlandırılması gerekmektedir.

ŞANTAJLA İFTİRAYA ZORLANIYOR

Reza Zarrab ABD'ye gitti mi götürüldü mü bu da ayrı bir tartışma noktasıdır. Zarraf orada gözaltına alındıktan sonra savcı eğer bizim dediğimiz ifadenin altına imzanı atarsan seni hemen bırakırız, imzalamazsan 35-40 yıl yatarsın diyor. Bu onların hukukunda cezada pazarlık ama düpedüz şantajla iftiraya zorlanıyor

Haberin Devamı

OHAL KOMİSYONU İLK KARARI AÇIKLIYOR

Kurul Başkanımız açıklamasında bu ayın sonuna doğru ilk kararları çıkaracaklarını ifade ettiler. Kasım ayı sonu, aralık başı muhtemelen ilk kararlar verilmeye başlanacaktır.

CAM FİLMİ CEZALARI...

Cezalarla ilgili bir af söz konusu değil.