Gazete Vatan Logo

Bozdağ'dan Almanya'yla ilgili flaş iddia

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da iptal edilen toplantı için 'Bunu belediyenin aldığı bir karar olarak görmüyorum' dedi

Bozdağ'dan Almanya'yla ilgili flaş iddia

İşte Bozdağ'ın açıklamasından satır başları:

Perşembe günü saat 18:00'de Adalet Bakanı ile görüşmemiz olacaktı. Ne olduysa bir müdahale oluyor. Bu müdahaleyi kim yaptı bilmiyoruz Bir müdahale olduğu çok açıktır ve belediye bu toplantıyı iptal etmiştir. Bizim kanaatimiz belediyenin üzerinde bir irade vardır. Bunu belediyenin aldığı bir karar olarak görmüyorum.

Merkel bizim müdahilimiz yok diyor ama kararı eleştirmiyor. Belediye yanlış yapmıştır diye bir açıklamaları yok.

Ben buradan soruyorum bu insan haklarına uygun mudur değil midir? Merkel, yanlış bulduğunu ifade etmemiştir. Bize yapılan faşist bir uygulamadır. Geçmişteki hastalıkları depreşmiştir.

Avrupa sistemimizin değişmnesine karşı. Evet'i savunanların toplanmasına engel çıkarıyorlar. Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye yoluna devam edecektir. 16 Nisan'da cevap sandıkta verilecek.

(Deniz Baykal'ın konuşması) İnşallah iptal etmezler. Baykal'ın konuşması da demokratik bir haktır. Hayır toplantıları yapanlara bugüne kadar bir engel çıkarılmadı. Çıkarılmamasını da doğru görüyorum. Almanya'nın referandum sürecine nereden baktığını görmek açısından önemli.

Haberin Devamı

Kim Türkiye aleyhine bir suç işliyorsa Almanya himaye ediyor. Bunu hep söylüyorüz.