Gazete Vatan Logo

Bozdağ: Bu CHP'nin uydurduğu bir tartışmadır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddialarına ilişkin, "Bu CHP'nin uydurduğu bir tartışmadır." dedi.

Bozdağ: Bu CHP'nin uydurduğu bir tartışmadır

CHP’li Berberoğlu’ndan sonra Kılıçdaroğlu’nun da MİT TIR’ları soruşturması dolayısıyla tutuklanacağı iddialarına Hükümet Sözcüsü Bozdağ’ın yanıtı: “Dokunulmazlığı kalkmadan tutuklanamaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’ları davasında tutuklanan CHP’li Enis Berberoğlu’nu işaret ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de ilgili gelişme yaşanabileceği yönündeki sözlerinin ardından başlayan tartışmaya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

‘Mağduriyet yaratmak için’

Bozdağ, dün TRT Haber’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlarken şöyle dedi: “CHP tarafından bilinçli olarak ortaya atılmış ve mağduriyet yaratma ve AK Parti’yi ve hükümeti yıpratma hedefi olan bir mühendislik argümanı olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları çok nettir. Hiçbir açıklamasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına ilişkin ifade yoktur. Bu tartışma bizzat CHP’nin içinden çıkıyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığı vardır. Dokunumazlığı olduğu için dokunumazlığı kalkmadan savcının işlem yapması, hakimin tutuklaması mümkün değil. Mümkün olmayan birşeyi mümkünmüş gibi takdim ediyorlar. Bu tamamen CHP’nin uydurduğu ve CHP’nin değirmenine su taşıma hedefi güden uydurma bir tartışmadır.”

Haberin Devamı

‘Adalet kurultayı’

CHP’nin düzenleyeceği ‘Adalet Kurultayı’nın değerlendiren Bozdağ, şöyle konuştu: “Adalet Yürüyüşü hesaplı bir imaj çalışmasıdır. Sözde adalet yürüyüşü, adalet arayışıyla alakası olan bir yürüyüş değil, Sayın Kılıçdaroğlu’nu 2019 seçimlerine hazırlamak için yapılmış, cumhurbaşkanlığı adaylık yürüyüşüdür. Oradaki miting de cumhurbaşkanlığı adaylık mitingidir, adalet mitingi değildir. 16 Nisan’dan sonra genel başkanı seçimi dahil kurultay talebi varken, Sayın Kılıçdaroğlu o talebi bir kenara itti, kurultaya götürüyor. Adaylık kurultayı yapıyor. ‘Ben aday değilim’ diyor. Çok net söylüyorum. 2019’da CHP’in adayı Kılıçdaroğlu’dur. Aday olmayacağım açıklamaları geniş konsensusus muhafaza etmek için yapılan açıklamalardır.”

Öksüz’ün numarasını nereden biliyorlar?

Haberin Devamı

Bozdağ, FETÖ’den aranan Adil Öksüz’ün ABD Konsolosluğu tarafından aranması ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Adil Öksüz’ün üzerine kayıtlı 2 tane telefon var. Bu telefonlardan birini fiilen kendisi kullanıyor, biri fiilen kendisinin kullanmadığı başkasının kullandığı telefon. Konsolosluktan yapılan arama fiilen kullandığı telefondan yapılan arama. Burada merak edilen soru şu: ABD konsolosluğu fiilen kullanılan bu numarayı nereden biliyor. Ve ilginçtir, en son arayan numara da ABD konsolosluğu. Oradan aranıyor. Başka arama da yok. Elçiliğe vize müracaatı var diyorlar. Bu vize müracaatı varsa o müracaata ait evrakın açıklanması lazım. O evrakta hangi telefon numarası var açıklanması lazım.”