Gazete Vatan Logo

Bozdağ: ABD ile Gülen'in tutuklanmasını görüşeceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen hakkında konuştu. Bozdağ, "ABD ile Gülen’in geçici tutuklama kararını görüşeceğiz"

Bozdağ: ABD ile Gülen'in tutuklanmasını görüşeceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye gideceğini, 26-27 Ekim'de ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüşeceğini bildirerek, "Oradaki programımızın ana konusu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu ve halen yöneticisi, terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin geçici tutuklama talebimizdir." dedi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye hareket edeceğini, 26-27 Ekim'de ABD Adalet Bakanı Lynch ile görüşeceğini belirterek, "Oradaki programımızın ana konusu Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu ve halen yöneticisi terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin geçici tutuklama talebimizdir." diye konuştu.

FETÖ'ye ilişkin pek çok delil bulunduğunu ifade eden Bozdağ, yeni gelişmeleri de ABD'deki muhataplarıyla paylaşacağını söyledi.

Bir gazetecinin, hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının kura töreninin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kongre merkezinde yapılacak olmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiğini anımsatması üzerine de Bozdağ, yargı görevi yapanların bağımsızlığı ve tarafsızlığının oturduğu mahalleye, toplantı yaptığı yere göre değil, verdiği kararlara göre değerlendirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Sayın Kılıçdaroğlu keşke toplantı yerine göre yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için yeni ölçüler koymak yerine gerçek yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını savunsa biz de saygı duyarız." diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde kura töreni yapıldığı zaman ki burası CHP'li Yenimahalle Belediyesi tarafından kiralanıyor, şimdiye kadar orada yapılıyordu, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zarar görmüyor da devletin başı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kongre ve kültür merkezinde yapılınca mı yargının bağımsızlığı ve tarafısızlığı zedeleniyor? Bunu demek, tarafsızlık ve bağımsızlık konusundaki subjektif yaklaşımın somut ispatıdır. Şekle, yere göre yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını tanımlamak, tarif etmek ideolojik körlüktür, yargıya da yargı görevi yapanlara da çok büyük haksızlık yapılmaktadır."

Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi

Bakan Bozdağ, 17 Ekim'de İstanbul Çırağan Sarayı'nda Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nin düzenleneceğini anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yapacağı kongreye 16 ülkeden adalet bakanı, yüksek yargı organlarının başkanları, üyeleri ve uluslararası düzeyde markalaşmış hukukçuların katılacağını söyledi.