Gazete Vatan Logo

Boyner yılın karını 6 ayda yaptı

Aslı Karadeniz, “2010’un ilk 6 ayında 2009 yılının toplam kârını aştık” dedi

Yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 14.3, brüt kârını yüzde 16.5 arttıran Boyner Büyük Mağazacılık, 2009’un ilk yarısındaki 5.4 milyon TL olan zararını 2010’un ilk yarısında 8 milyon TL kâra dönüştürdü. Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, “2010’un ilk 6 ayında 2009 yılının toplam kârını aştık” dedi.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş., 2010 Haziran sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirketin net cirosu önceki yılın ilk yarısına göre yüzde 14.3 arttı. Brüt kar, ciro artışının üzerinde artarak yüzde 16.5 büyüdü, faiz öncesi operasyonel kâr yüzde 232 olarak gerçekleşti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, satış hacmindeki büyümeye rağmen finansman giderleri yüzde 28.4 küçüldü. Böylece şirket 2009’un ilk yarısındaki 5.4 milyon TL olan zararını 2010’un ilk yarısında 8 milyon TL kâra dönüştürdü.

Finansman giderleri azaldı

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2010’un sadece ilk 6 ayında 2009 yılının toplam kârını aştık. 2009 kriz yılında kâr etmek kadar, bundan sonra kârlılığın sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğunu görmek de bizim için çok önemliydi. İlk yarıda ciro büyümemizin üzerinde bir brüt kârlılık yarattık ki bu da sadece satışın değil, satış verimliliğinin de artışı anlamına gelmektedir” dedi.

Satış verimliliği artışını operasyonel verimlilik artışı ile destekleyerek faiz öncesi operasyonel kâr artışını yüzde 232’ye taşıdıklarını kaydeden Karadeniz, “Boyner yıllar itibarıyla güçlenen finansal yapısı ve gelişen faaliyet performansı nedeniyle 2010’un ilk yarısında finansman giderlerini de yüzde 28 azaltmayı başarmıştır” diye konuştu.

Karadeniz açıklamasında, Boyner’in bu yıl 13 bin 500 metrekare satış alanı büyüme hedefi olduğunu belirterek, projelerin ilk yarıdan itibaren hayata geçmeye başladığını; Şubat ayında Diyarbakır’da bir Boyner Sports mağazası, Nisan ayında İstanbul’da Ataköy Plus Alışveriş Merkezi’nde bir Boyner Sports ve bir Boyner Evde mağazası, Starcity Alışveriş Merkezi’nde bir Beymen Seri Sonu Mağazası ve Mayıs ayında yine İstanbul’da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde bir Boyner Mağazası açtıklarını ifade etti.
Boyner’in ikinci yarı yıl planında İstanbul’da 1, İskenderun’da 1, Samsun’da 1, Adana’da 1 mağaza açılışı daha bulunuyor.

Haberin Devamı