Gazete Vatan Logo

Boyner: Dalgalı denize razıyız. Sis olmasın da

Boyner Holding Yönetim Kurulu Murahhas Azası Boyner: "Piyasalar belirsizlikten etkileniyor, Aslında dalgalı denizde ekonomi gidiyor, siste duruyor" dedi

Cem Boyner, savaş havası yaşayan Güneydoğu'nun kalbi Diyarbakır'dan seslendi. Mega Center alışveriş merkezinde Beymen Çarşı Mağazası'nın bu ay sonu gerçekleşecek açılışı öncesi bîr moral gezisi düzenleyen ve basın toplantısı yapan Boyner "Bu savaş, ortamında mağazanın açılışını ertelemek çok kolaydı. Biz de kabuğumuza çekilebilirdik. Ölü toprağı serpilmiş ortamdan çıkmak istedik ve yatırımlarımıza devam etme kararı aldık" dedi. Boyner, Diyarbakır'da hayatın devam ettiğini özellikle vurguladı. Diyarbakır'da nüfusun, müşteri sayılabilecek yüzde 15'nin savaş endişesi nedeniyle Türkiye'nin farklı yerlerine gittiğini öğrendiğini anlatan Boyner, "Büyük projeler bu tip dalgalanmalardan etkilenmemeli diye düşünüyoruz ve yolumuza da aynen devam ediyoruz" dedi, Boyner, Grup olarak cirolarının geçen yıldan daha iyi olacağım ve enflasyonun üzerinde bir başarı beklediklerini söyledi. Diyarbakır'da açacakları mağazaya ilişkin olarak, "Ekmeğin olduğu yere gitmemiz lazım" diyen Boyner, mağazanın açılacağı Mega Center Alışveriş Merkezi'nin ziyaretçi sayısının savaş nedeniyle 12 binden 8 binlere düştüğünü söyledi. Boyner, "Biz gelince ilk önce 10 binlere sonra 16 binlere çıkarırız, tş işi getirir. Biz gelince başka müteşebbisler de gelir. Yatırım yaparken elimiz titrememeli" diye konuştu.

Servetimizi bağışlayalım fikrine itibar etmiyorum
Cem Boyner, ekonominin rahatlatılması için bazı çevrelerden gelen 'Servetin yüzde 20'si bağışlanmalı, savaş tahvili çıkarılmalı'yönündeki önerileri nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: İtibar etmiyorum. Bir kere Türkiye'nin insanlarının uzun bir devlet yönetim hafızası var, Osmanlı'dan bu yana gelen. Hafızalarda meşhur bir söz vardır 'Osmanlı'da oyun çoktur'. Ahali tedirgin. Böyle bir yerde insanların parasını yastık altından çıkarıp, ekonomiye kazandırma yönünde rahatlamalar getirmek lazım. Tam tersi tedirgin edip ekonomiden çekip, yastık altına çekmesi yönünde değil. Servet vergisi ahaliyi tedirgin ediyor. Paraların yastık altına çekilmesine yol açabilir. Güven ortamı arttığı taktirde devlet daha kolay borcunu faizlendirecek, daha kolay bütçesini tutturabilecek. Bunlar güven sağlayarak iner. iç borcun döndürülememesiyle ilgili hiçbir endişem yok.

Haberin Devamı