Gazete Vatan Logo

Böyle teslim alındılar

Darbe girişimi günü Jandarma Genel Komutanlığı’nın Beştepe Karargahı’nda yaşananların kamera görüntüleri dava dosyasına girdi

Böyle teslim alındılar

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında hainlerin komuta merkezlerinden biri olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın Beştepe Karargahı’nın olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen rapor, darbecilerin karargahtaki cunta faaliyetinin detaylarını göz önüne seriyor. Görüntüler, mahkeme huzurundaki savunmalarında silah kullanmadıklarını, komuta katına çıkmadıklarını ve polisle çatışmaya girmediklerini iddia sanıkları yalanlıyor. Karargahta görevli olmamasına rağmen dış birliklerden çok sayıda istihbaratçı subay ve astsubayın araçlarla karargaha gelmesiyle cunta faaliyeti başlıyor. Kendilerine karşı çıkacağı düşünülen general rütbesindeki askerlerin aralarında olduğu bir grup, darbeciler tarafından derdest edilerek etkisiz hale getiriliyor. İlerleyen saatlerde darbecilere destek için Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı’ndan zırhlı personel taşıyıcı ve muharebe araçları karargaha geliyor. Bu sırada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla karargah önünde toplanmaya başlıyor ancak çok sayıda kişi helikopterlerden ateş açılarak vuruluyor.

Haberin Devamı

Operasyon yapıldı

Görüntülerin devamında, darbenin püskürtülmesine rağmen teslim olmamak için direnen darbecilere jandarma ve özel harekat timleri operasyon düzenliyor. Polislerle çatışmaya giren darbecilerden bazılarının vurularak etkisiz hale getirilmesinden sonra diğer darbeciler ellerini kaldırıp tek sıra halinde karargahtan çıkarak polislere teslim oluyor.