Gazete Vatan Logo

Böyle mi dönecektin kızım!

Babası Yeni Zelanda'dan getirilen kızı Didem Yaman’ın tabutunu böyle kucakladı

Doktora için Yeni Zelanda’da bulunan ve burada depreme yakalanıp bir alışveriş merkezinin enkazında kalan Didem Yaman’ın cenazesi dün Türkiye’ye getirildi. Baba İzzet Yaman, kızını gözyaşları içinde karşıladı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki deprem sonrası adı kayıplar listesinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinin enkazında bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Didem Yaman’ın cenazesi Türkiye’ye getirildi. Emirates Havayolları’nın EK-123 sefer sayılı uçağı ile dün saat 13.50’de Dubai’den İstanbul’a getirilen 31 yaşındaki Didem Yaman’ın cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne ait bir ambulansla alınıp toprağa verileceği Çanakkale’ye götürüldü.

Yeni Zelanda’nın ikinci büyük kenti Christchurch’ü vuran 6,3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden ve Atatürk Havalimanı A Kapısından çıkartılan kızının cenazesini ambulansa kadar omuzlarında taşıyan İzzet Yaman’ı arkadaşları zor teselli etti. Didem Yaman’ın cenazesi, yarın Çanakkale Necip Paşa Camisi’nde kılınacak namazın ardından, şehir mezarlığında defnedilecek.

Hafta sonu için gitmişti

ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görevliyken, 4 yıl önce ‘Tarih boyunca Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda İlişkileri’ üzerine doktorasını yapmak üzere Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’ne giden Didem Yaman, 22 Şubat’ta Christchurch’ta meydana depremde kaybolmuştu. Yaman, Otago Üniversitesi’nin bulunduğu Dunedin kentinde yaşamasına rağmen hafta sonu tatili için depremin meydana geldiği Christchurch kentine gitmişti. Burada yanında kaldığı Çinli arkadaşı Sisi Xin ile birlikte, aldıkları randevu için sağlık merkezinin bulunuğu alışveriş merkezine gitmişlerdi. Yarım saat sonra meydana gelen depremde alışveriş merkezi yıkılmış, Didem ve Çinli arkadaşı Sisi Xin enkazın altında kalarak yaşamlarını yitirmişlerdi.

Haberin Devamı