Gazete Vatan Logo

Böyle meydan okudu ‘Karizmanı çizerim'

Cumhurbaşkanı’na tartışma çağrısını yineleyen CHP lideri, “Gel karşıma çık. Göstereyim sana karizma neymiş” ifadesini kullandı

Böyle meydan okudu ‘Karizmanı çizerim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kılıçdaroğlu hesap uzmanı ama hesap bilmiyor” sözlerine Tekirdağ’dan yanıt verdi. Çorlu’da temel atma törenine katılan CHP lideri özetle şunları söyledi:

‘O zat kavga peşinde’

Biz hizmet peşindeyiz ama bir zat var ki, o zat da kavga peşinde. Ya arkadaş bu memlekette kavga etmediğin bir adam kalmadı. Bugün Beyefendi konuşmuş. ‘Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor’ demiş. Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya ‘Ben karizmatiğim’, e gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, e neden karşımda konuşmuyorsun. ‘Efendim, ben hesap bilmiyorum.’ Sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin, işçinin, emeklinin haline bak. Doların haline bak, enflasyonun haline bak. Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir, insana sevgiyle, dostlukla nasıl yaklaşılır. Ama gelemez, cesaret edemez.

Vergi cenneti iddiası

Haberin Devamı

Senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi, göndermedi mi? Mesela bu soruyu soruyorum. Ben senin hesabını çok iyi biliyorum. Senin neler yaptığını da biliyorum. Ben her kuruşun hesabını veririm, siyasete atıldığım gün tüm malvarlığımı internet sitesine koydum, eşimin yüzüğüne kadar. Hepsi benim alın teriyle kazandığım paraydı. Biz kul hakkı yemeyiz, biz insana saygılıyız. Biz inançlı insanlarız, bizim kültürümüzde bu vardır.