Gazete Vatan Logo

Böyle karşıladılar

Başbakan Erdoğan, dün Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki temasları çerçevesinde Büyük Pazar’ı ziyaret etti. Tezgahları tek tek gezen Başbakan’a pazarda ilgi de büyük oldu. Erdoğan, pazarda tattığı meyvelerden satın aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çin gezisi çerçevesinde ilk olarak, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne gitti.

Erdoğan’a gezisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik eşlik ediyor.

Erdoğan, önce Urumçi’de rüzgar enerjisi için türbin üreten fabrikada incelemelerde bulundu. İşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Erdoğan,”Fabrika yetkililerini yatırım için davet ettik, Dışişlerimiz ile irtibat halinde Türkiye’de de karşılığını bulmak üzere inşallah kendilerinden yatırım sözü aldık, temenni ederim ki böyle bir yatırım gerçekleşir” dedi

Başbakan daha sonra Büyük Pazar’ı ziyaret etti. Erdoğan’ı Büyük Pazar’a gelişinde Uygur Türkleri büyük bir sevgi gösterisiyle karşıladı. Başbakan Erdoğan, pazarda Uygur Türkleri ile sohbet etti. Erdoğan pazarda meyve kurusu tattı ve satın aldı.

Organik ürün aldı

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile bakan eşleri de pazarı gezdiler. Emine Erdoğan, burada basın mensuplarına organik ürünlerden tüketmelerini tavsiye etti.

Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Çin Komünist Partisi Sincan Komitesi Sekreteri Zhang Chunxian ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Nur Bekri ile görüştü. Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki temasları çerçevesinde, Çin Komünist Partisi Sincan Komitesi Sekreteri Zhang Chunxian ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Nur Bekri ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi Meclis Binası’nda bir araya geldi. Erdoğan, görüşmelerin ardından Vali Nur Bekri’nin, Meclis Binası’nda onuruna verdiği yemeğe katıldı. Yemekte, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bulundu.

Haberin Devamı