Gazete Vatan Logo

Böyle hizmet görülmedi

‘Ataköylü özel hizmet ister’ dedi alışverişe golf arabasıyla götürecek

110 milyon euroluk yatırımla İstanbul’un en lüks konutlarından Ataköy Konakları’na komşu inşa edilen Ataköy Plus AVM’de müşteriler kapılarından golf arabalarıyla alınacak. Delta Proje A.Ş. Başkanı Nihat Delibalta, “Bu bölgedeki tüketici özel hizmet ister, alışveriş için evlerinden alacağız. Yılda 8 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Bugün kapılarını açacak olan Ataköy Plus Alışveriş Merkezi, müşterisini evinin kapısından alacak, alışverişe getirecek. 110 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen ve İstanbul’un en lüks konutları arasında yer alan Ataköy Konakları’na komşu inşa edilen Ataköy Plus AVM’de, konut sahipleri golf arabalarıyla dairelerinden alınacak ve AVM’ye özel olarak taşınacak. Bu bölgedeki tüketicilerin hizmette en ufak bir aksamayı kaldıramayacak sosyo-kültürel yapıya sahip olduğuna ve özel hizmet istediğine dikkat çeken Ataköy Plus AVM’nin yatırım şirketi Delta Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, “Ayda 650 bin ziyaretçi bekliyoruz yılda ise 8 milyon kişiyi AVM’ye çekeceğiz. Burası Bakırköy, Ataköy, Florya bölgelerinin çekim merkezi olacak bir lokasyonda ama Ataköy Konakları’nın sakinleri de bizim için yürüme mesafesinde önemli bir müşteri grubu. Onlara ’kapıdan kapıya’ alışveriş sunacağız” dedi.

140 mağaza var

AVM’ye yaptıkları 110 milyon euroluk yatırımın yaklaşık 12-15 yıl içinde dönmesini beklediklerini ve kira bedellerini de çok uygun tuttuklarını aktaran Delibalta, “Biz bu AVM’yi Ataköy Konakları’nı inşa ederken projelendirmiştik. 5 yıl evvel planlamasaydık bu AVM’yi yapmazdık ama artık birkaç yıl içinde bölgede bu büyüklükte bir arsa bulunup fizıbl bir AVM yatırımı yapılmasını beklemiyorum. Biz bu anlamda son örneğiz” diye konuştu.

AVM’nin 140 mağazası bulunduğunu ve yüzde 75 dolulukla açıldığını vurgulayan Ataköy Plus AVM’nin yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz ise son 1.5 yıldır sektörde başlayan mevcut mağazalarını kapatarak yeni açılan AVM’ye mağaza açma trendinin kendilerine de yansıdığını kaydetti.

Gülöz, başta Beymen olmak üzere bazı markaların çevre lokasyonlar bulunan AVM’lerdeki mağazalarını kapatarak Ataköy Plus’da yer kiraladığını aktardı. Gülöz, metrekare kira bedellerinin 30 ile 80 euro arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.



Genel Müdürlüğe Yüksek Sadakat’ten transfer


Ataköy Plus AVM’nin genel müdürlüğüne de ilginç bir isim geldi: Cemil Demirbakan. Demirbakan, Yüksek Sadakat Grubu’nun eski solisti. Mühendis kökenli olan perakende sektöründe deneyim kazanan Demirbakan, Yüksek Sadakat kurulduğunda grubun vokalisti oldu ancak daha sonra gruptan ayrıldı.



Yunanlı ayakkabı zinciri Exe geldi


Ataköy Plus’ta 1.000 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunuyor. Sigara yasağı düşünülerek özel terasların da tasarlandığı AVM’de ilk mağazalarını burada açacak olan markalar da bulunuyor. Yunan ayakkabı mağaza zinciri Exe, Düsseldorf’un pizza ve makarna zinciri Mirano bunlar arasında yer alıyor.



Zeytinburnu’na Marriott ‘lüks’üyle geliyor


Delta Proje A.Ş.’nin ortakları arasında yer alan Nihat Delibalta, turizm yatırımlarına da hız verdi. Delibalta’nın otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan projesinde yeralacak olan Marriott Grubu, Zeytinburnu’nda Novotel’e de komşu gelecek. Projede deniz gören 200 rezidansın da bulunacağını söyleyen Nihat Delibalta, “Ünlü restoranlarla bir yiyecek-içecek bölümü de kurulacak. Otel ise Marriott’un en lüks kategorisinde açılacak” diye konuştu. Projenin yaklaşık 110 milyon dolara malolmasının beklendiğini belirten Delibalta, projeyi 3 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Delibalta, “Deniz manzaralı otel, rezidans ve AVM yapıyoruz. Projede marina da var. İsteyen teknesiyle otele gelecek” dedi.

Haberin Devamı