Gazete Vatan Logo

Bota ve tekneye binmeyin, saldırı geliyor!

Rakka’ya operasyon arifesinde bildiri yağdı. ABD uçaklarının attığı bildirilerde “DEAŞ silah ve militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor” denildi

Bota ve tekneye binmeyin, saldırı geliyor!

Terör örgütü DEAŞ, elinde tuttuğu en büyük kent Musul’u adım adım kaybederken başkent ilan ettiği Suriye Rakka’da da savaşa hazırlanıyor. Halihazırda 300 bin kadar sivilin yaşadığı tahmin edilen Rakka’da, terör örgütü sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, örgütün elindeki tüm imkanlarla yaklaşan savaşa hazırlandığını bildiriyor.

‘Erkekler tek tip giyinsin’

Terör örgütünün, sivillerle teröristlerin arasında ayrım yapılamasın diye şehirde yaşayan erkeklerin hepsine aynı kıyafetleri giyme emri verdiği öğrenildi. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da bölgede yaşayan halka havadan bildiri atmaya başladı. Atılan bildirilerde sivillerden Fırat Nehri üstünde bot veya tekne kullanmamaları isteniyor. Uyarı metninde “DEAŞ silah ve militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor” ifadesi yer aldı.