Gazete Vatan Logo

Boston'da öldürülen gençle ilgili ilginç iddia

ABD'nin Boston kentinde terör örgütü şüphelisi olduğu ve elinde bıçak bulunduğu için Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları tarafından sırtından vurularak öldürüldüğü belirtilen Müslüman gençle ilgili yeni bir iddiada bulunuldu. 26 yaşındaki Usaamah Abdullah Rahim adlı Müslüman gencin ABD'de İslam karşıtı reklamlar yayınlatan ve Hz Muhammed karikatürleri yarışması düzenleyen Pamela Geller adlı kadını öldürmek istediği ileri sürüldü.

Boston'un Roslindale bölgesinde, 18 aydır FBI'nin takibinde olduğu belirtilen, Boston polisi ve FBI ajanlarının sorgulama yapmak üzere durdurduğu sırada 'askeri tarzda bir bıçakla' (kama) tehditte bulunduğu nedeniyle öldürüldüğü bildirilen 26 yaşındaki Rahim'in, ABD'de son günlerde İslam karşıtı nefret söylem ve etkinlikleriyle öne çıkan "Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi"nin kurucusu Geller'in "başını kesmek" üzere New York'a gitmek istediği iddia edildi.

CNN'in konuyla ilgili haberinde, FBI'nin Boston'daki federal mahkemeye verdiği yazılı bilgilerin yer aldığı dokümanlara göre Rahim'in söz konusu kadının kafasını kesmek için sabırsızlandığını bildirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Rahim'in kardeşi İbrahim Rahim sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kardeşinin sırtından 3 defa vurulduğunu ifade ederken, Boston polisi olayla ilgili bir video görüntüsü yayımladı. Polis, aralarında Müslüman liderlerin de dahil olduğu toplum liderleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili şeffaflık gösterisinde bulundu.

Boston'daki "Allah'a Hamd Etmek" (The Praising of Allah) adlı caminin imamı Abdullah Faaruuq, Doğu Massachusetts Kentsel Birliği Başkanı Darnell Williams ve Boston Büyükşehir Siyahi Papazlık İttifakı Başkanı Arthur Gerald Jr., videoyu seyrettikten sonra Boston Emniyet Müdürü William Evans'la birlikte düzenlediği basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında videonun yüzde 150 oranında polisi doğruladığını ileri süren Darnell Williams, polisin silah kullanmasından yana görüş bildirdi. İmam Faaruuq ise olayla ilgili açıklamada bulunmanın erken olduğunu belirterek, daha detaylı açıklama yapmaktan kaçındığı dikkat çekerken, Boston Emniyet Müdürü Evans, öldürülen Rahim'in emniyet mensuplarının yaşamını tehdit ettiğini" ileri sürdü.

Haberin Devamı

Fikir hürriyeti'ne ilişkin ABD Anayasası'nın 1. Maddesini gerekçe göstererek ülke genelinde İslam karşıtı nefret söylemlerine öncülük eden Geller, ABD'de bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından İslamofobik olarak niteleniyor.

Daha önceki yıllarda, ABD'de Yahudi asıllı vakıf, kişi ve kuruluşlardan topladığı yardımlarla İslam karşıtı nefret söylemleri içeren reklamlar yayınlatan Geller, en son reklam yayınlatma girişimlerine, reklamların nefret söylemi içermesi nedeniyle şehir yönetimleri tarafından izin verilmemişti. Geller, Teksas'ın Garland kentinde geçen ay Hz. Muhammed konulu provokatif karikatür yarışması düzenlerken, etkinliği basmak istediği belirtilen iki kişi vurularak öldürülmüştü.

Geller ifade özgürlüğü avukatlarından Marc Randazza Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Geller'in kuruluşunun "pek iyi insanlardan oluşmadığını" Avrupalı yabancı düşmanı bir örgütün yan kuruluşu olduğunu ve "tam bir cahiller grubu" tarafından yönetildiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

CNN ve Fox televizyon kanalları ile Washington Post ve New York Times gazetesi gibi ülkenin bilinen gazetelerindeki haberleriyle adını duyuran Geller, daha önceki yıllarda da New York'taki Dünya Ticaret Merkezi yakınına cami yapılmasına karşı çıkan bir kampanya yürütürken, Osmanlı'nın genişleme dönemi haritasını gösteren bir haritayla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine pankart açmıştı